Derginin toplumun huzurunu bozmayacak aykırılık önerileri içeren editör yazısından sonra öznel yorumlu kültür dünyasından ilginç kısa haberleri, Hasan Aycın'ın yeni bir çizgisini, Rasim Özdenören'in 1960'lı yıllardaki sansürcülüğe ilişkin orak çekiçli yazısı, Kökler dergisi editörlüğünü de yapan Düşmanlık şairi Osman Özbahçe ile söyleşi, Ahmet Taşgetiren'in unutamadığı kitapları anlattığı yazısı, Kitap Postası'nın daha giriş sayfalarındaki ürünler. Bitti mi; daha yeni başladık!
Hakan Albayrak'ın Paris'i yakan çocuklar için 9 yıl önce yazdığı şiire değinmiş Muhammed Çelik. Salih Kılınç Osman Bölükbaşı kitabını anlatmış. Erol Battal, Mehmet Aycı ve Adem Turan ve Şaban Abak merhum Akif İnan'ı yazmışlar. Yine dergide Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ile yapılan söyleşiden Akif İnan'ın eserlerinin bu ay içerisinde basılacağını öğreniyoruz.
Önemli sosyologlarımızdan Kadir Canatan ile son eserleri üzerine yapılan söyleşiden insanların ya Farabici ya da İbni Halduncu olduğunu öğrendikten sonra işin erbabı tarafından kitaplara kılı kırk yaran bir dikkatle yaklaşmasıyla tanınan N. Ahmet Özalp bu sefer Halil İnalcık'ın söyleşi kitabında düştüğü hataları tespit etmiş. Derginin en renkli dosyalarından biri de İslamcı mizah kitapları dosyası. "İslamcı kesim gülmekten kesildi mi?" başlığı atılan dosyada Ulvi Alacakaptan, Hakan Albayrak, Mehmet Doğan, İbrahim Sadri, Mehmet Emin Kazcı, Erbay Kücet, Necati Tuncer ile mizah İslamcılık ve kitapları üzerine konuşulmuş.
Asım Gültekin ise mizah dergisi geçmişimizi özetleyerek "Nerede bizim mizah dergilerimiz" diye soruyor. Kani Çınar 15 yıl öncesinin muhteşem mizah dergisi "Cıngar"ın kapanışını anlatmış. Kitap Postası'nın bu sayısı dosyalar sayısı olmuş. Peki bitti mi, bitmedi!
Hacla ilgili kitapları Kamil Büyüker araştırmış. Ayrıca Mustafa Kara, Ümit Meriç, Mahmut Erol Kılıç, Mevlana İdris, Gökhan Özcan ve Cihan Aktaş'a hacca gidip gitmedikleri, hac hakkındaki düşünceleri, izlenimleri sorulmuş.
İlker Jandar İbn-i Arabi okurları için Arabi şerhlerini tanıtmış. Derginin ilginç konulara dikkat çeken yazarlarından Yusuf Turan Günaydın yayıncılara basacağız deyip de basmadıkları kitapların hesabını sormuş. Nasıl bir dikkat, nasıl bir takip yeteneği.
İbrahim Demirci sevap ile savabın farkını anlatıyor yazısında. Herkesler'in popüler kitapların seçerken Kitap Postası derginin yakın çevresinin beğendikleri kitapları sormuşlar. TYB tarafından yılın dergisi seçilen Anlayış dergisi editörü Mustafa Özel Kitap Postası'nı yılın dergisi seçmiş. İbrahim Demirci, Hakan Arslanbenzer, Murat Güzel, Mehmet Aycı, Asım Gültekin, Ali Görkem Userin, Ali Akyurt, Cevat Akkanat ve Fahrettin Altun dikkatlerini çeken kitapları saymışlar. Derginin ilgi ile okunan yazılarından Ben Yayıncı Olsam yazısını bu ay Yusuf Yıldırım kaleme almış. Dergi Bosna müftüsünün okuduğu kitaplarla ve hediyeli sorusu Gel de Bul ile bitiyor! 1 liralık ücreti göz önünde bulundurulacak olursa çok dolu bir dergi ile karşı karşıya olduğunuzu belirtmeliyiz.