Derginin tamamında Rasim Özdenören anlatılıyor. Atasoy Müftüoğlu'ndan Arif Ay'a; Mustafa Şahin'den Bülent Ata'ya; Cihan Aktaş'tan Yıldız Ramazanoğlu'na; Erdem Bayazıt'tan Bahri Zengin'e; Fatih Andı'dan Necip Tosun'a, İbrahim Demirci'den Mevlana İdris'e, Yasin Aktay'dan Yücel Çakmaklı'ya birçok yazar ve sanatçı Rasim Özdenören'i anlatıyor.
Kitap Postası'nın şimdiye kadar Rasim Özdenören ile ilgili yapılan çalışmalardan farkı onun denemeci yanını yoğun olarak işlemiş olması. Şimdiye kadar çoğunlukla öykücülüğü ile işlenen yazarın denemeciliğimize getirdiklerini birçok yazarımızdan okumak mümkün.
88 sayfalık derginin tüm yazarlarını burada zikretmek mümkün değil ama bazılarına özellikle işaret etmek istiyoruz:
Ömer Faruk Pekuz yazarın 31 kitabını da taramış, kitaplarında geçen tüm yazar ve kitap isimlerini listelemiş. Muazzam bir liste!
M. Sait Çakar ismi "ç" harfi ile başlayan üç Özdenören öyküsünden hareketle okuma serüvenimizin engellerini çok güzel anlatmış.
Ali Haydar Haksal Özdenören'in Türk öykücülüğündeki yerini ortaya koymuş. Yusuf Turan Günaydın tasavvufla ilişkisini, Mehmet Özay çeviriye bakışını, Yasin Şafak köşe yazarlığını, Cevat Akkanat ikizi Alaeddin Özdenören'i konuşturmuş.
Ahmet Mercan, İsmet Tokgöz, Adem Turan, Cevdet Karal, Osman Sarı Özdenören öykücülüğünü yazmışlar.
Hasan Basri Kurt denemeciliğinin önemini ve yerini irdelemiş.
Mehmet Aycı portre yazmış, Hüseyin Yorulmaz gül yetiştiren adamın kim olduğuna ilişkin bir yazı yazmış.
Asım Gültekin Rasim Özdenören ile 17 saat konuşmuş, bunun sadece bir kısmını dergiye alabilmiş. Söyleşi şimdiye kadar yapılan söyleşilerden biraz farklı bir söyleşi.
Kitap Postası dergisi Nisan sayısını yazarlığının 50. yılı çeşitli etkinliklerle kutlanan usta yazar Rasim Özdenören'e ayırdı.