"Bir Nokta'dan" başlıklı sunuş yazısında, ülkemizde edebiyatın genel sorunlarından birine, dergilerin haline dikkat çekiliyor. Edebiyat dergilerinin göreceli çokluğuna rağmen okuyucunun azlığına ve yanı sıra nitelik-nicelik karşıtlığına değinilen bu yazı, "Biz de 'Bir Nokta' olarak bu direnti mevzisindeki yerimizde inatla duruyoruz." cümlesiyle son buluyor.
Lütfi Bayer imzalı "Kahire Kitap Fuarı Ve Mısır" başlıklı yazının kapak gündemine alındığı Mayıs sayısında on üç farklı şair ve yazarın yirmiye yakın ürünü yer alıyor. Bayer'in, Kahire'de düzenlenen Beynelmilel Kitap Fuarı'nı ziyareti vesilesiyle gözlemlediği mühim noktaları okuyoruz yazısında. Kitap fuarını aşarak bir Ortadoğu, Osmanlı ve İslâm ülkeleri yazısına dönüşen bu ilginç yazı dikkat çekici belirleme ve yorumları içeriyor. Ayırca, Ali Görkem Userin'in, Nuri Pakdil'in metinlerinden hareketle kaleme aldığı "Cümle: Ortadoğu" başlıklı yazı da dergideki Ortadoğu rüzgarına farklı bir tat katıyor.
Derginin şiirleri arasında Mürsel Sönmez'in "Yağmur Sen" ve M. Davut Yücel'in "Yol" adlı şiirleri öne çıkıyor. "Yeniden billur bir ırmak akıyor gökten yeniden/ buharlaşan bir umut gövdesine bürünüp iniyor/ taptaze sesiyle" dizeleri bellekte yerini alıyor. Dergide yer alan diğer ürün ve imzalarsa şunlar: "Ütopya Ve Mahrumiyet" (Fatih Kınalı), "Dört Yanlış Bir Doğru" (Cemal Kılınç), "Üç Pencerenin Biri" (Mahmut Avcı), "Varlığın Yaban Anatomisi" (Resul Tamgüç) "Geç Gelen" (Fatih Kınalı), "Yaprak Tarlası" (Aliye Akan), "Vurdumduymaz" (İbrahim Yarış), "En Soylu Eylemlerdendir: Okumak" (Necmeddin Halil), "İstanbul'da Gülü Bul, Ağla Ve Gül İstanbul'da" (Halil Ayhan), Ukaz Söylevi (Kuss Bin Saide) ve "Neyse Ne" (Sâre Çermik).
İrtibat Tel: 0212 216 51 44.
Yayın yönetmenliğini şair Mürsel Sönmez'in yaptığı Aylık Edebiyat dergisi Bir Nokta, Mayıs sayısıyla elli ikinci sayısına ulaştı.