3 aylık kültür sanat araştırma dergisi Kültür yayın hayatında bir yılını doldurdu. Derginin güz sayısı Yunus Emre özel sayısı olarak çıktı. Yunus minyatürleri ile süslenen Kültür dergisinde Yunus muhibbi birçok yazar ve usta kalem var. Yazdıklarının büyük bir çoğunluğu ayetlerin, hadisi şeriflerin şerhi niteliğinde olan Yunus Emre batılılarca ya da batı eksenli düşünenlerce insanperestlik, tanrının yerine insanı koyma anlamına gelen hümanizm kavramı ile açıklanmaya çalışılıyor. Bu Yunus'u manipüle etmenin Müslümanları bazı temel inançlarından koparmanın bir diğer adı olsa gerek. Kültür dergisi gerçek Yunus'u yani bizim Yunus'u okuyucusuyla buluşturmaya çalıştı. Kan ve gözyaşının yeryüzünü kapladığı, insana verilen değerin hiç denecek kadar az olduğu şu günlerde Yunus tüm dünyaya aşkı, kulluğu, sevgiyi, insanı haykıracak.
"Sevenlere bir söz yeter" nidasıyla çıkan dergide Yrd. Doç. Dr. Mustafa Tatçı şairin hayatını yazmış ve İbrahim Has'ın Yunus Emre ile ilgili neşrettiği menakıbını dergi okuyucusuyla paylaşmış. Prof. Dr. Cihan Okuyucu Yunus'un Aşıkpaşa ile karıştırılan şiirlerini ciddi bir kritikle değerlendirerek bu sahada sıkça yapılan bazı hatalar üzerinde durmuş. Ö. Tuğrul İnançer aşkın sembolü olan Yunus'u anlatırken A. Güner Sayar "Yunus Emre'de materyal hayatın yeri" adlı yazısıyla büyük mutasavvıfın hayatında dünya kaygısının, yaşam iaşesini teminden başka, bir yerinin olmadığını yazmış. Mustafa Kara Yunus Emre'nin şehirlerini okuyucu ile paylaşırken gönül şehrinin kapısının anahtarının büyük mutasavvıfta olduğunu söylemiş. Hüsrev Hatemi sözün sahibi Yunus'tan bahsederken Cihat Arınç Yunus'un kâl ehilince değil hâl ehlince anlaşılacağını ifade etmiş. Zekeriya Başkal Avrupa merkezli çalışmaların Türkoloji incelemelerine nasıl yansıdığını Yunus Emre örneği ile anlatırken Batının büyük mutasavvıfı nasıl da yanlış anladığını/anlattığını yabancı kaynakları inceleyerek güzel bir makale ile ortaya koymuş. Azmi Bilgin Yunus'taki insan sevgisini onun şu beytiyle açıklıyor: "Ben gelmedüm da'vi içün benüm işüm sevi içün". Mehmet Demirci ise Yunus Emre menkıbelerini açıklayarak yapılan tasavvufî yorumları incelemiş. Yine hassas bir çalışmanın ürünü olarak Nuri Özcan'ın yazısı dergide göze çarpan çalışmalardan biri gibi görünüyor. Yazar bestelenmiş yunus güftelerini uzun bir araştırma sonucu tespit ederek musiki alanında önemli bir çalışmaya imza atmış.
Dergide ayrıca Yunus Emre ile ilgili yaptığı çalışmaları ile tanınan Eskişehir-Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı ve yazar Mustafa Özçelik ile söyleşiler yapılmış.
Bilal Kemikli, Vehbi Vakkasoğlu, Ömür Ceylan, Cevat Akkanat ve M. Önal Mengüşoğlu da Yunus Emre Özel sayısına nefes veren yazarlardan bazıları.
Derginin güz sayısı Yunus Emre özel sayısı olarak çıktı. Yunus minyatürleri ile süslenen Kültür dergisinde Yunus muhibbi birçok yazar ve usta kalem var.