Genel yayın yönetmeliğini Hüseyin Akın'ın yaptığı KIRKNAR dergisi İbrahim Tenekecinin "Orta saha" şiiri ile açılıyor. Dergide ayrıca şiirleri ile Hüseyin Akın, İsmail Kılıçarslan, Alper Gencer, Furkan Çalışkan, Ünsal Ünlü, Ahmet Edip Başaran, Mehmet Şah Erincik, Mustafa Oral, Sebahattin Karatepe ve Mustafa Oral yer alıyor. İlk sayının öykücüleri Kamil Yeşil, Aynur Kulak ve Mehmet Talha Paşalıoğlu.
Nitelikli şiir ve hikâyeye yer veren KIRKNAR, deneme, eleştiri ve incelemeye de özel bir bölüm ayırıyor. KIRKNAR Kitap isimli bu bölümde, Kamil Yeşil, Abdullah Harmancı, Yusuf Genç ve Ayhan Demir usta hikâyeci Mustafa Kutlunun son kitabı " Menekşeli Mektup" ile ilgili tahliller yapıyorlar. Yusuf Genç büyük şair İsmet Özel'in son kitabı " çenebazlık" ile ilgili kritiği ile dergide yer alan bir diğer inceleme. Ayrıca Hüseyin Akın'ın Mehmet Şah Erincik ve Mehmet Butakın'ın şiir kitaplarıyla ilgili değerlendirmesi de dergide ki bir başka çalışma. Hüseyin Karaca Cem Yavuz'un şiir seyrini irdelerken, Yusuf Tosun'un "Kitap geri mi çekiliyor?" yazısı ilgiyle okunabilecek yazılardan biri. Suavi Kemal Yazgıç, "Balık ve Tango" isimli yeni öykü kitabıyla büyük beğeni toplayan Sibel Eraslan'ı yazıyor ve ayrıca Sibel Eraslan ile yapılan bir söyleşi de dergide yer almakta. Osman Toprak'ın konusu ise usta şair İbrahim Tenekeci. Ayhan Demir'in Balkanlarla ilgili gezi yazısı da ilgiyle okunabilecek yazılardan.
Genç şair ve yazarları bünyesinde barındıran KIRKNAR dergisi Türk edebiyatına taze bir soluk getirme gayretiyle iki aylık periyotta yola çıkıyor. KIRKNAR Kitap bölümüyle de okuma dünyamızda ki önemli bir açığa katkıda bulunmakta.
Yeni yılın ilk günlerinde ilk sayısı ile kitapevlerine giren KIRKNAR aşina simaların yeni yazılarını sayfalarında taşıyor.