Yeni bir edebiyat dergisi "Su". Kaynağını Osmaniye'de bulmuş ve akışı Ocak ayında başlamış. Derginin Sahibi ve Yazı İşleri Müdürü: Ercan Sağlam; Genel Yayın Yönetmeni: Ahmet Doğru.
Derginin Osmaniye'de çıkması ve yankı bulma zorluğunu Mukaddime'de şöyle belirtmişler; "Çevre koşullarımız göz önüne alındığında sözlü edebiyatın icra edildiği ve henüz yazılı edebiyatın vuku bulmadığı görülecektir. Dolayısıyla bu ortamda yazılı biçimde sunulacak edebiyatın çok zahmetli olacağı, bir o kadar da talepsiz kalacağı aşikardır. Ne ki "dil sözü kulaklara, yazı sözü uzaklara götürür" meselince yazılı bir şeyler oltaya koymanın, daha mühim olduğunu düşünüyoruz." Her yeni soluğun zorluğunun yanı sıra gelen heyecanla kalemin ve insan bilgisinin bir adım daha attığını görmek zorluklara değecektir. Çünkü "Su, söz kadar azizdir ve hayat verme konusunda da söz ile su eşdeğerdedir. Bunun için sözü su görmek, su bilmek; hayatı daha değerli kılacaktır. Sözün özü suya kananlar, sözsüz olamayacaklardır."
Dergide yedi şiir, üç yazı yer almış. Şiir yoğunluğu "Su" dergisinin gelecek sayılarında da böyle mi olacak, yoksa ilk sayının bir özelliği mi bilemiyoruz. Çağrı Gürel'in "Acı Bilgi" isimli şiiriyle açılan dergide Mustafa Alper Taş'ın "Ak Yazı", Çağatay Telli'nin "Kader Baladı", Mehmet Çağan Azizoğlu'nun "İsminle", Ali Dağcı'nın "Aşk Bulaşan Adam", Orhan Oğuz'un "Suna'ya Üç Söz", Ercan Sağlamı'ın "Suya Düşen Yaprak" isimli şiirleri yer alıyor.
Ercan Sağlam "Aidiyeti Tartışmalı ses" yazısında bir iç hesaplaşmayı yansıtmış. Ahmet Doğru "Yazmanın Rotası"nda "Acı olmasa yazmaya bu kadar gereksinim duymayacak mıydık acaba?" sorusunu tartışmış. Mustafa Alper Taş "Ölümde Eylül" anı çağrışımlarından hayata uzanmış.
Yeni bir edebiyat dergisi "Su". Kaynağını Osmaniye'de bulmuş ve akışı Ocak ayında başlamış.
Derginin Sahibi ve Yazı İşleri Müdürü: Ercan Sağlam; Genel Yayın Yönetmeni: Ahmet Doğru...