İki ayda bir yayımlanan Eşik Cini öykü kültürü dergisi, sekizinci sayısında Ergun Kocabıyık'ın "Adem'den Tufan'a" adlı yazısıyla kadın yazgısını belirleyen inançların tarihsel kökenine (yaratılış mitlerine) bakıyor. Öykünün içinden gelen bir ekibin enerjisiyle hayat bulan dergide kadın öykücülerin öykülerinde dolaşan yazıları Hande Öğüt (Müge İplikçi'yi), Hazel Akdik (Yeşim Eyüboğlu'nu), Berat Alanyalı ve Reyhan Yıldırım (Sezer Ataş Ayvaz'ı), Çiğdem Yıldırım (Karin Karakaşlı ve Cihan Aktaş'ı), Adnan Özyalçıner (genel bir değerlendirme), Feryal Tilmaç (Leyla Erbil'i) yazdı.
Eşik Cini'nin yedinci sayısında öyküleriyle Feyza Hepçilingirler, Selçuk Erez, Haydar Ergülen, Mine Söğüt, Feryal Tilmaç, Murat Yalçın, Şakir Doğan, Sadık Yalsızuçanlar, İlhan Durusel, Saliha Yadigâr, Nuray Çiftçi, Mehmet Fırat Pürselim, Yavuz Ekinci, Seray Şahiner ve Nilhan Coşkun yer alıyor. Öyküleri, çizgileriyle Tülay Biber ve Hicabi Demirci yorumladı.
Hulki Aktunç'un "Öyküde Günlük, Günlükte Öykü" yazıları sürüyor... Sabahattin Ali'nin öykülerindeki kadın ve aşk imgesini Necip Tosun yazdı. Berat Alanyalı ve Reyhan Yıldırım, ortak kaleme aldıkları yazılarında Sabahattin Ali öykülerinin temel izleklerine "Cankurtaran"dan bakıyorlar. İbrahim Yıldırım "Sergüzeşt için altı derkenar" yazısıyla Sami Paşazade Sezai'yi anlatıyor.
Amerikalı Mary Woronov ilk kez Türkçede; çeviren Nurduran Duman.
Erdal Ateş, 1950 kuşağından unutulmuş bir öykücüyü, Necdet Ökmen'i gündeme getirirken, "okuma gözlüğü" bölümünde Bülent Usta, öykü kitapları arasında dolaşıyor. "Eşiklopedik Sözlük" yazarı ise Nalan Barbarosoğlu.
İki ayda bir yayımlanan Eşik Cini öykü kültürü dergisi, sekizinci sayısında Ergun Kocabıyık'ın "Adem'den Tufan'a" adlı yazısıyla kadın yazgısını belirleyen inançların tarihsel kökenine (yaratılış mitlerine) bakıyor...