SSCB'nin dağılmasından sonra kapitalist - emperyalist blok, yeni dönemde sosyal, siyasal, ekonomik ve kültürel emellerini gerçekleştirebilmek için kendisine yeni düşman olarak İslam'ı belirledi. Bu süreçle birlikte de, medyada İslam ve Terör kelimelerinin birlikte kullanılmasına sıklıkla rastlanır oldu.
Ahmet Özel, kitabında, günümüzde dünyanın tanık olduğu ve eylemcilerinin İslam dünyasından olmaları sebebiyle İslam'la ilişkilendirilen terörizmin, Müslümanların tarihindeki olayların ve dini eğilimlerin zorunlu bir sonucu olmaktan ziyade ideolojik örgütsel ve siyasal unsurlardan oluşan üçlü bir birleşimin sonucu olduğunun altını çiziyor.
Özel'e göre; İslam ile küresel güçlerin bir oyuncağı haline gelen terör eylemleri arasında bağ kurmak bilimsel ve ahlaki temelden uzak bir yaklaşımdır.
Hem günümüz Müslüman bilim adamlarının ve klasik dönem fıkıhçılarının, hem de batılı araştırmacıların şiddet ve terörün mahiyeti hakkındaki görüşlerini irdeleyen İslam ve Terör; cihad ve savaş kavramlarının dini, felsefi ve kültürel arka planını mercek altına alarak bu konudaki kavram kargaşasının ortadan kaldırılmasına katkı sağlıyor.
İslam ve Terör - Fıkhî Bir Yaklaşım, Ahmet Özel, Küre Yayınları, İnceleme, İstanbul 2007, 144 sayfa.
SSCB'nin dağılmasından sonra kapitalist - emperyalist blok, yeni dönemde sosyal, siyasal, ekonomik ve kültürel emellerini gerçekleştirebilmek için kendisine yeni düşman olarak İslam'ı belirledi. Bu süreçle birlikte de, medyada İslam ve Terör kelimelerinin birlikte kullanılmasına sıklıkla rastlanır oldu...