« Anasayfa | Künye | Arşiv 8 Eylül 2024, Pazar
Gündem: Kültür-
Sanat
Gündem: Hayat
40i Gündem Nöbetçi Köşe
40PENCERE
İki Nokta Üst Üste
Esma Ürkmez
Matbaadan Tanıtıma Koş!

Yeşilde Durmak
Hale Sert
Kanaviçe

Olay Yeri İnceleme
Zehir Hafiye Battal Küttab
Tezekten Terazi ya da Çok "hit" Alan Hep "tıklanan" Yazı Budur!

[ Kitap -> Dergi Sergeni ]

Tasfiye Dergisinin 12. Sayısı Çıktı!

04.07.2007 - 09:03

Edebiyatın hayatın ve inancın içinden akan damarı Tasfiye Dergisinin 12. sayısı çıktı. Bu sayıyla Tasfiye, 3. yılını tamamlamış oldu.

Geçen sayıdaki Sezai Karakoç portresinden sonra derginin 12. sayısında Ahmet Örs Necip Fazıl'ı değerlendiriyor. "Necip Fazıl: Karizma ve Gerçek" başlıklı yazısında Ahmet Örs, N. Fazıl'ı inanç, ideoloji ve takipçiler bağlamında tartışıyor ve vahiyle sistematik bir biçimde buluşamayan edebiyat ve düşünce damarının mutlaka eksik kalacağını vurguluyor.

Asım Öz nitelikli eleştirileriyle edebiyatımızın seçkin eleştiricilerinden biri olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Yazar, "Mevlana'dan Sonra Mevlana" başlıklı yazısıyla Mevlana fenomeninin tüketim alanına sunuluşunu çarpıcı tespitlerle irdeliyor.

Mustafa Kıyak küresel kapitalizmin ecel tezgahlarını "Sweatshops: Ecel Tezgahları" adlı makalesiyle açığa çıkararak emperyalizmin, marka propagandalarını ele alıyor.

Tasfiye'nin serüveninde mesafe kat eden yazarlardan Süleyman Ceran "Çocuk Edebiyatının Öncü Eseri: Nils Holgersson'un Serüvenleri" adlı yazısıyla İsveçli yazar Selma Lagerlöf'ün meşhur eserini tahlil ediyor.

Murat Kayacan Tasfiye'deki ilk yazısında "Oksidentalizm Bir Alternatif Olabilir mi?" sorusuna cevap ararken, Beytullah Önce muhtıra sürecini "Ne Mutlu Umutluyum Diyene" adlı yazısıyla değerlendiriyor. Cemil Arslan da bu çerçevede "Hangi Toplumsal Mutabakat" sorusunu dillendirdiği yazısında karşılığı olmayan taleplerin ve toplumsal çatışmaların kökenlerini irdeliyor.

Serim Düğüm'ün "Onaran" hikayesi bireysel ve toplumsal dönüşümün işaretlerini göstermeye çalışırken Neşe Gürer'in "Özgür Kılan" hikayesi imanın yasaklara muhatap olan başörtülü bir üniversite adayı genç kızdaki karşılığını bizlere gösteriyor ve gündemleşmeyi hak ediyor. Mehmet Sacit "Bilincimizi Dokuyan Kitaplar-II" adlı yazısıyla anılarını kaleme almayı sürdürürken doksanlı yıllardaki İslam düşüncesinin seyrini kitaplar ve üniversite kuşağı ölçeğinde fotoğraflamaya çalışıyor.

Şule Yüksel Gökyar'ın "Ay Yarıldı", Yeşim Alkan'ın "Arınmak", ve Emine Şimşek'in "Kalbimin En Bahar Olan Yerinden Tut Beni" adlı denemeleri hanımların yüreklerindeki duyarlılıkları kalemlerinden okuyuculara ulaştırmaları bakımından ayrı bir değere sahip.

Orhan Güdek, Herman Krückberg ve Yeşim Alkan şiirleriyle bu sayıda Tasfiye'nin hayata ayna tutan, duruşunu belli etmekten kaçınmayan edebiyat yelkenine nefes verenleri...

12 sayı boyunca "tedirgin" etmekten usanmayan Tasfiye, Kudüs'ün esir edilişinin kırkıncı yılında işgali tüm boyutlarıyla açığa çıkaran tedirgin edici uyarısıyla okuyucularına 'dikkat' çekiyor.

Bir dönemi geride bırakan Tasfiye, eylül ayından itibaren iki aylık periyodunu kesintiye uğratmadan yeni bir kapak, sayfa tasarımı ve sayfa sayısını artırmış olarak çıkmaya çalışacak. Tasfiye, çizgisini berkitecek çalışmalarınızı bekliyor!

www.tasfiyedergisi.com

Edebiyatın hayatın ve inancın içinden akan damarı Tasfiye Dergisinin 12. sayısı çıktı. Bu sayıyla Tasfiye, 3. yılını tamamlamış oldu.  
Halep&ArşınTümü »

» Hrant Dink Sonrası "Yitik Yürek" Tartışması
» "Atatürk ve Din" Tartışması
» "Tasavvuf Neşriyatı" Tartışması
» Paramparça Entelektüeller ve Fikirler: "İmparatorluğun Çöküş Döneminde Osmanlı Ermenileri" Başlıklı Ertelenen Konferans Sonrasında Türk Entelijansiyası
» "Bir Zamanlar Bir İsmet Özel Vardı..." Tartışması
"Kitap"lı SohbetlerTümü »

» Bir Kütüphanenin Serencamı ve "Yazma"ların Açılan Bahtı...
» İsmail Kara: "Türkiye'de sosyal bilimciler ilkokul düzeyinde ilmihal bilgisine bile sahip değiller!" / Röportaj: Önder Deligöz
» İletişim Yayınları Editörü Ali Artun: "Sanat hayata tekrar kök salmalı" / Röp: Barış Yıldırım
» "Surre-i Humayun'la yaşanan güzelliği yeniden yaşamak mümkün" / Röportaj: Yüsra Mesude
» İsmail Bilgin: "Safiye Hüseyin'leri Yeterince Anlatamadık"
Âlemde Ne Var?Tümü »

» Müziğin Gücü / Çeviri: Hale Sert
» İstanbul'daki Muhalif İranlıların Kısa Tarihi - 2 / Cihan Aktaş
» Tahran Kitap Fuarı'nda İlginç Bir Panel - 1 / Cihan Aktaş
» Benazir Butto'nun Son Sözleri / Çeviri: Hale Sert
» Temizlik: Nereden Nereye... / Çeviri: Hale Sert

Yorum yazabilmeniz için üye olmanız gerekiyor. Üye olmak için tıklayın.

(Üye iseniz sayfanın en üstünde sağ tarafta yer alan kısımdan giriş yapmalısınız.)


Henüz yorum yapılmamış.

Üye Girişi
Kullanıcı adı
Şifre
Beni hatırla
Şifremi unuttum!
Ücretsiz Üye Olun!
Son 10 Yorum
toplantı (10.12.2013 - 17:25)
tek söğüt (26.02.2013 - 01:08)
yok var, var var (26.02.2013 - 01:06)
Hoş bir yazı (17.08.2012 - 00:19)
beklerken (27.05.2012 - 21:07)
bir yorum (21.12.2011 - 20:20)
bir yorum (21.12.2011 - 20:13)
işte tam da böyle (18.11.2011 - 20:37)
Gitmek (18.11.2011 - 19:53)
ELİF LAM RA (28.10.2011 - 00:02)
Yorum için üye olun!