« Anasayfa | Künye | Arşiv 24 Nisan 2024, Çarşamba
Gündem: Kültür-
Sanat
Gündem: Hayat
40i Gündem Nöbetçi Köşe
40PENCERE
Kulak Arkası
Nurullah Turan
Birkaç "Bir"

Bolâhenk
Ahmet Çalışır
Mevlevî Âyini: Türk mûsikîsinde bir form

[ Haberler -> Kültür-Sanat Haberleri ]

Şehir ve Kültür Endüstrileri Hakkında Bilmeniz Gerekenler Tartışılıyor

13.06.2007 - 10:27

14 ve 15 Haziran 2007'de, Hilton Kongre Merkezi'nde gerçekleşecek olan konferansa konunun uzmanı yaklaşık yirmi uluslararası uzman katılacak.

İstanbul Büyük Şehir Belediyesi, 21. yüzyılda kültür etkinliklerinin kendi başına bir endüstri boyutuna ulaşması ve hem gelişmiş hem de gelişmekte olan ülke şehirlerinin ekonomik ve kültürel dokularını dönüştürmesi konularının, uluslararası örneklerle tartışıldığı bir konferans düzenliyor.

İstanbul, şehre büyük bir dinamizm kazandıran kültür ve yaratıcı etkinliklerin yeşerdiği, 2010 Avrupa Kültür Başkenti seçilen bir dünya şehri konumundadır. Bu konferansın amacı, uluslararası ve Türkiye'den, kültür ve yaratıcı endüstriler alanda uzman belediyeci, uluslararası örgüt yöneticileri, akademisyenler, danışmanlar ve şirket yöneticilerini bir araya getirerek dünyadaki son gelişmeler ve eğilimleri tartışmaktır. 21. yüzyılda, bütün önde gelen dünya şehirlerinde kültür ve yaratıcı endüstriler, şehirlerin ekonomik kalkınma ve büyümesine önemli katkıda bulunacaktır, bulunmaktadır. Bu konferans, Türkiye'deki ilgililere ve kamuya, dünyadaki önde gelen uzmanları ilk kez Türkiye'de biraraya toplayarak önemli bir bilgilenme sağlayacağı gibi, Türkiye'deki kültür ve yaratıcı endüstriler alanında politika oluşturulması sürecine de katkıda bulunacaktır.

Konferans, Türkiye'de bir ilk olmasının yanı sıra, konuya yaklaşma açılarının çokluğu açısından da dünyadaki ender konferanslardan biri olacaktır. Uluslararası çalışmalarda kültür endüstrisi deyimi yerini "yaratıcı endüstriler" deyimine bırakmakta ve tanımın içine kültür etkinliklerinin yanı sıra medya, bilişim, reklamcılık sektörleri de eklenmektedir.

Yaratıcı endüstriler, 21. yüzyıl şehirlerinin kaçınılmaz ekonomik kalkınma modeli olarak gören ve başarıyla uygulayan Londra ve Manchester belediyelerinin üst düzey yetkilileri; bu alanda uluslararası danışmanlık veren şirket ve sivil toplum kurum yöneticileri; UNESCO, Birleşmiş Milletler UNCTAD- Avrupa Birliği ve OECD'de yeni kurulan bu alandaki birimlerin üst düzey yöneticileri; bu alanda öncü araştırma yapan Bonn, Hong Kong, Leeds, Leiden, Liverpool, New York ve Paris'teki üniversite araştırma enstitülerinden akademisyenler, konunun Türkiye'den uzmanları ile iki gün yedi ayrı oturumda konuyu her yönüyle inceleyeceklerdir.

Türkiye'deki "yaratıcı endüstriler" deki yönetici ve çalışanlar; bu konuda politika geliştiren ve uygulama alanında çalışan belediye ve kamu kuruluşu yöneticileri; hem kültür hem de ekonomi alanında çalışan akademisyenler ve öğrenciler; müze, galeri, kültür festivali, kültür etkinlikleri yöneticileri; sanatçıların yararlanacağı bu önemli konferans ücretsizdir ve halka açıktır.

İstanbul Büyük Şehir Belediyesi, 21. Yüzyılda Şehir ve Kültür Endüstrileri konferansıyla İstanbul ve Türkiye'nin bu alanda politika oluşturma çabalarına ve konunun her boyutuyla tartışılmasına öncülük etmeyi hedefliyor

Asya ve Avrupa'nın arasında hem gerçek anlamda hem de metaforik olarak bir köprü görevi gören canlı, güzel ve tarihi şehrimizdeki bu konferansa hem kültür hem de ekonomi alanında çalışan herkesi davet ediyoruz.

Konferans Tarihi: 14-15 Haziran 2007
Konferans Yeri: Hilton Kongre Merkezi, Cumhuriyet Caddesi, Harbiye - Istanbul

http://www.cci2007.com/tr/index.html



DİĞER HABERLER:
» Çağdaş Türkmen Öyküsü Hece Öykü'de
» Nuri Pakdil'i Anlamak İçin Anlattılar
» Güvenli İnternet Dönemi Başlıyor
» İnternette com, gov, org, net Tarih Oluyor!
» "Ölüm, Sanat ve Mekân II Sempozyumu"
» Oscar'ın Galibi 'Kral' Oldu
» Hece 'Argo'ya Devam Ediyor
» Kırgız Öyküsü Hece Öykü'de
» Global Marangozhane /
» Işık Kirliliği
İstanbul Büyük Şehir Belediyesi, Türkiye'de ilk uluslararası kültür ve yaratıcı endüstriler toplantısı olan 21. yy'da Şehir ve Kültür Endüstrileri Konferansı'na ev sahipliği edecek.  
Albüm AnaliziTümü »

» Kalbe Ruha Giden Şarkılar / Nazan Özcan
» İlkbahar, Yaz, Sonbahar, Enya / Özlem Ertan
» Alaturka Benim Canım / Cenk Özbay
» Sezen'in Muhteşem Yalnızlığı: Deniz Yıldızı / Pakize Barışta
» Tekil Hayatlar da Bir Gün Devrim Yapar Ya... / Mert Emcan
Albüm TanıtımlarıTümü »

» İstanbul'a Senfonik Üçleme
» Yıllar Sonra Yeniden
» Dostlar Onu Hatırladı
» İncesaz, Kalbimizdeki Denize Yelken Açtı
» Oralara, Buralara, Uzaklara

Yorum yazabilmeniz için üye olmanız gerekiyor. Üye olmak için tıklayın.

(Üye iseniz sayfanın en üstünde sağ tarafta yer alan kısımdan giriş yapmalısınız.)


Henüz yorum yapılmamış.

Üye Girişi
Kullanıcı adı
Şifre
Beni hatırla
Şifremi unuttum!
Ücretsiz Üye Olun!
Son 10 Yorum
toplantı (10.12.2013 - 17:25)
tek söğüt (26.02.2013 - 01:08)
yok var, var var (26.02.2013 - 01:06)
Hoş bir yazı (17.08.2012 - 00:19)
beklerken (27.05.2012 - 21:07)
bir yorum (21.12.2011 - 20:20)
bir yorum (21.12.2011 - 20:13)
işte tam da böyle (18.11.2011 - 20:37)
Gitmek (18.11.2011 - 19:53)
ELİF LAM RA (28.10.2011 - 00:02)
Yorum için üye olun!