« Anasayfa | Künye | Arşiv 19 Nisan 2024, Cuma
Gündem: Kültür-
Sanat
Gündem: Hayat
40i Gündem Nöbetçi Köşe
40PENCERE
Yakın Plan
Ahmet Aksoy
Amerikan Kâbusu

İzlence
Mehmet Harmancı
"36": Kifayetsiz Muhterisin Resmidir

[ Haberler -> Sinema Haberleri ]

Altyazı'da Michael Haneke Filmleri

05.05.2008 - 16:02

Altyazı Aylık Sinema Dergisi'nin Mayıs sayısının kapağında, günümüz sinemasının en büyük ustalarından Michael Haneke'nin, Naomi Watts, Michael Pitt ve Tim Roth gibi oyuncularla ABD'de yeniden çektiği Ölümcül Oyunlar (Funny Games) yer alıyor. Derginin bu sayısında, eski ve yeni Ölümcül Oyunlar'ı beraber ele alan bir yazıyla birlikte, Haneke'nin tüm filmlerini masaya yatıran kapsamlı bir dosyayı bulmak mümkün.

Altyazı'nın bu ayki 'Vizyon' sayfalarında, 27. Uluslararası İstanbul Film Festivali'ndeki gösterimlerinin ardından vizyona giren filmler çoğunlukta. Festivalin en çok heyecan uyandıran filmlerinden Kırmızı Balon'un Yolculuğu, yalnızca Hou Hsiao-hsien'in başyapıtı hakkındaki bir yazıyla değil, aynı zamanda derginin her bir okuruna ücretsiz armağan edilen 'kırmızı bir balon'la da Altyazı tarafından taçlandırılıyor! Michel Gondry'nin merakla beklenen yeni filmi Lütfen Başa Sarın'ı (Be Kind Rewind) enine boyuna tartışan bir yazı ve festivalin bir diğer dikkat çekici filmi Alexandra'nın yönetmeni Aleksandr Sokurov'la yapılan soyleşi de yine derginin vizyon sayfaları arasında. 58. Berlin Film Festivali'nde Altın Ayı'yı kazanan Özel Tim ve Claude Chabrol'ün son filmi İkiye Bölünen Kız, bu bölümde göze çarpan diğer yazılar.

Dergi'nin 'Vizyon Ötesi' sayfalarına söyleşiler ve festival yazıları hâkim. Evrendeki Son Yaşam, Hayalet Dalgalar ve Ploy filmlerinin Taylandlı yönetmeni Pen-Ek Ratanaruang; 22 Temmuz seçimine katılan kadın adayların belgeseli Bu Ne Güzel Demokrasi!'nin kamera arkasında yer alan Filmist Film Kolektifi; son dönemdeki işleriyle Almanya'daki Türk asıllı yönetmenlerin arasından sivrilen Thomas Arslan ve görsel-işitsel arşivcilik konusunda dünya çapında en yetkin isimlerden olan Ray Edmondson'la yapılmış söyleşileri derginin bu ayki 'Vizyon Ötesi' bölümünde bulabilirsiniz. Artık Londra'nın köklü festivalleri arasına giren Londra Lezbiyen ve Gey Film Festivali'nin 22.'sinin nabzını tutan bir değerlendirme yazısı ve 8-15 Mayıs tarihleri arasında Ankaralı sinemaseverlerle buluşacak olan 11. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali'nin öne çıkan bölümlerini tanıtan geniş bir festival dosyası da yine bu bölümde yer alıyor.

Altyazı'nın 'Eleştiri' sayfalarında ise, geçen ay geride bıraktığımız İstanbul Film Festivali'nde ses getiren Aşk İçin Cihat, Bu Ne Güzel Demokrasi!, Bataklık, Yeniden Doğuş gibi filmlerin ve yakın dönemde vizyona giren Paranoid Park'ın değişik bakış açılarından derinlemesine incelendiği eleştiri yazıları bulunuyor.



DİĞER HABERLER:
» Çağdaş Türkmen Öyküsü Hece Öykü'de
» Nuri Pakdil'i Anlamak İçin Anlattılar
» Güvenli İnternet Dönemi Başlıyor
» İnternette com, gov, org, net Tarih Oluyor!
» "Ölüm, Sanat ve Mekân II Sempozyumu"
» Oscar'ın Galibi 'Kral' Oldu
» Hece 'Argo'ya Devam Ediyor
» Kırgız Öyküsü Hece Öykü'de
» Global Marangozhane /
» Işık Kirliliği
Altyazı Aylık Sinema Dergisi'nin Mayıs sayısının kapağında, günümüz sinemasının en büyük ustalarından Michael Haneke'nin, Naomi Watts, Michael Pitt ve Tim Roth gibi oyuncularla ABD'de yeniden çektiği Ölümcül Oyunlar (Funny Games) yer alıyor. Derginin bu sayısında, eski ve yeni Ölümcül Oyunlar'ı beraber ele alan bir yazıyla birlikte, Haneke'nin tüm filmlerini masaya yatıran kapsamlı bir dosyayı bulmak mümkün.  
VizyondakilerTümü »

» Zoraki Kral
» 127 Saat
» Kaçış Planı
» Ya Sonra
» İz Peşinde
DVD RafıTümü »

» Elizabeth Altın Çağ
» Kirazın Tadı
» Yumurta
» Bir Rüya İçin Ağıt
» Otomatik Portakal
Sine-sohbetTümü »

» Sadık Battal: "Bazı Yönetmenleri Akıl Hastanesine Kapatmalı" / Röportaj: Nuriye Akman
» Meslek Olarak Sinema-Kurgu - Kemalettin Osmanlı ile Röportaj
» "Delisin Dediler, Asıl Film Çekmesem Delirirdim..."
» Özhan Eren: "Komplekslerimizden Sıyrılabildiğimizde İyi Filmler Yapabiliriz"
» Abdullah Sidran: "Hayata Umutla Bakmak Zorlaşıyor"

Yorum yazabilmeniz için üye olmanız gerekiyor. Üye olmak için tıklayın.

(Üye iseniz sayfanın en üstünde sağ tarafta yer alan kısımdan giriş yapmalısınız.)


Henüz yorum yapılmamış.

Üye Girişi
Kullanıcı adı
Şifre
Beni hatırla
Şifremi unuttum!
Ücretsiz Üye Olun!
Son 10 Yorum
toplantı (10.12.2013 - 17:25)
tek söğüt (26.02.2013 - 01:08)
yok var, var var (26.02.2013 - 01:06)
Hoş bir yazı (17.08.2012 - 00:19)
beklerken (27.05.2012 - 21:07)
bir yorum (21.12.2011 - 20:20)
bir yorum (21.12.2011 - 20:13)
işte tam da böyle (18.11.2011 - 20:37)
Gitmek (18.11.2011 - 19:53)
ELİF LAM RA (28.10.2011 - 00:02)
Yorum için üye olun!