« Anasayfa | Künye | Arşiv 19 Mart 2024, Salı
Gündem: Kültür-
Sanat
Gündem: Hayat
40i Gündem Nöbetçi Köşe
40PENCERE
Kulak Arkası
Nurullah Turan
Birkaç "Bir"

Bolâhenk
Ahmet Çalışır
Mevlevî Âyini: Türk mûsikîsinde bir form

[ Müzik -> Müzik Dünyasından ]

Cazdan Habersiz Kalmayın

06.04.2009 - 13:34

Caz müziği dünyayla kıyaslandığında Türkiye'de henüz istenildiği konuma gelmiş değil. Ama kim ne derse desin, bu müziğin ülkemizde azımsanmayacak kadar takipçisi var. Kemikleşmiş dinleyicilerin yanında özellikle genç müzikseverler arasında bu müziğin müdavimleri gün geçtikçe artıyor.

Fakat caz dinleyicisi uzun zamandır; bu müziği icra edenlerle iletişim kurmak ve caz hakkında kendilerini yeni keşiflere yönlendirecek bir platformun eksikliğinden yakınıyordu. Fakat yakın bir zaman önce yayına başlayan www.cazkolik.com adlı site, bu eksikliği büyük ölçüde giderdi. Artık caz tutkunlarının bu müziği ve bu müziğin üstatlarını daha iyi tanıyabileceği bir sanal mekan var. www.cazkolik.com'u hayata geçiren isim Feridun Ertaşkan, Ertaşkan yaklaşık 17 senedir müzik sektörünün içinde olan ve çalışmalar yapan bir isim. Cazseverler onu Açık Radyo'da 2005 yılından beri yaptığı "Cazkolik" adlı programdan tanıyor. Feridun Ertaşkan, kurduğu sitenin amacını şöyle anlatıyor: "www.cazkolik.com olarak temel amacımız, öncelikle caz müziği ve müzisyeni ile dinleyicisi arasında dolaysız bir köprü kurmaya çalışmaktır. Böylesi bir köprü işlevinin müzik-müzisyen-dinleyici arasında önemli bir işlevi yerine getireceğine inanıyoruz. Amacımız, ülkemizde ve dünyada caz üzerine üretilen her notayı takip etmek ve gelişen her güncel caz haberini anlık olarak okuruna aktarmak, tartışma ve bilgilendirme platformu yaratmak."

Bilmeceyi Çöz, Albümü Kap
Bunların yanı sıra site interaktif özellikler de içeriyor. Sitede yeni açılan 'günün konuğu' bölümü ziyaretçilerin büyük ilgisini görüyor. Her gün bir okurun ve cazseverin konuk edildiği 'günün albümü, şarkısı ve müzisyeni' seçimleri okurlara diğer cazseverlerin neler dinlediği, takip ettiği konusunda önemli ipuçları veriyor. Böylece site hem günceli yakalıyor hem de takipçilerine düzenli caz dinleme imkanı sunuyor. Ayrıca www.cazkolik.com kamuoyunda tanınan birçok cazseveri de günün konuğu köşesinde ağırlayarak popüler etki oluşturmak istiyor ve yapıyor da. Feridun Ertaşkan, bunların yanı sıra önümüzdeki günlerde başlayacak günlük eğlenceli bilmecenin sorulacağı 'cazcuz' bölümü ile her hafta onlarca okura caz albümleri armağan edeceklerinin müjdesini veriyor. Ertaşkan, ayrıca siteye üye olan herkese; içinde bulunulan ayın caz gündemini derleyen aylık cazkolik bültenini de düzenli olarak göndermeye bu ay başlayacaklarını iletiyor. Türkiye'nin dört bir yanındaki cazseverleri siteye davet eden Ertaşkan, gazetelerin kültür-sanat servisleri içinde günceli en yakından takip eden caz platformu olmaları sebebiyle ayrıca bir haber kaynağı işlevi de göreceklerini sözlerine ekliyor. Bu siteye tıklayarak online olarak müzik de dinleyebilirsiniz. Müzik yayını kesintisiz on saat sürüyor ve parça tekrarı da yapılmıyor. Caz dünyasından bihaber kalmak istemiyorsanız www.cazkolik.com adresine göz atmanızı tavsiye ederiz.

(Zaman Pazar)

Caz müziği dünyayla kıyaslandığında Türkiye'de henüz istenildiği konuma gelmiş değil. Ama kim ne derse desin, bu müziğin ülkemizde azımsanmayacak kadar takipçisi var. Kemikleşmiş dinleyicilerin yanında özellikle genç müzikseverler arasında bu müziğin müdavimleri gün geçtikçe artıyor.  
Bir EnstrümanTümü »

» Sazende ve Sazı: Kemençe / Muhammet Çiftçi
» Sazende ve Sazı: Ud / Muhammet Çiftçi
» Sazende ve Sazı: Perküsyon / Muhammet Çiftçi
» Sazende ve Sazı: Çello / Muhammet Çiftçi
» Dinle Ney'den / Timuçin Çevikoğlu
Müzik KitaplığıTümü »

» Farrachi'nin Kaleminden Bach'ın Sonsuz Öfkesi / Pakize Barışta
» Müziğin Binlerce Yıllık Yolculuğu / Arzu Haksun Güvenilir
» Nick Cave'le Birlikte Müziğe ve Kitaba Devam / Nazlı Erdol
» Indie Müzik Ansiklopedisi Türkiye'de
» Müziğe, Aşka, İnsan Ruhuna Dair / Celal Fedai
Müzikal SohbetlerTümü »

» Burhan Öçal: Sabah Ezanını Kaydedeceğim, Sıkıyönetim İlan Edin / H. Salih Zengin
» Suzan Kardeş: Balkanlar'da Sahne Almayı Çok İstiyorum / Önder Deligöz
» Daniel Barenboim: İçimdeki Çocuğu Merakımı Canlı Tutarak Yaşattım / Serhan Yedig
» Ömer Özçelik: Ney, İnsan-ı Kâmildir / A. Tuba Bakiler
» Kudsi Erguner: Gazel ve İlahiler Diskotek Müziğine Dönüştü / H. Salih Zengin

Yorum yazabilmeniz için üye olmanız gerekiyor. Üye olmak için tıklayın.

(Üye iseniz sayfanın en üstünde sağ tarafta yer alan kısımdan giriş yapmalısınız.)


Henüz yorum yapılmamış.

Üye Girişi
Kullanıcı adı
Şifre
Beni hatırla
Şifremi unuttum!
Ücretsiz Üye Olun!
Son 10 Yorum
toplantı (10.12.2013 - 17:25)
tek söğüt (26.02.2013 - 01:08)
yok var, var var (26.02.2013 - 01:06)
Hoş bir yazı (17.08.2012 - 00:19)
beklerken (27.05.2012 - 21:07)
bir yorum (21.12.2011 - 20:20)
bir yorum (21.12.2011 - 20:13)
işte tam da böyle (18.11.2011 - 20:37)
Gitmek (18.11.2011 - 19:53)
ELİF LAM RA (28.10.2011 - 00:02)
Yorum için üye olun!