« Anasayfa | Künye | Arşiv 4 Temmuz 2026, Cumartesi
Gündem: Kültür-
Sanat
Gündem: Hayat
40i Gündem Nöbetçi Köşe
40PENCERE
Yakın Plan
Ahmet Aksoy
Amerikan Kâbusu

İzlence
Mehmet Harmancı
"36": Kifayetsiz Muhterisin Resmidir

[ Haberler -> Sinema Haberleri ]

BBC Dünya Sinema Ödülü'nü "The Return" Kazandı

30.01.2005 - 13:09

BBC Four'un 2005 Dünya Sinema Ödülü'nü Andrey Zvyagintsev'in yönettiği, Rus yapımı "The Return" adlı film aldı. Yarışmada, Nuri Bilge Ceylan'ın yönettiği "Uzak" filmi de finale kalan altı aday arasında yer almıştı.

Jürinin finale kalan altı film arasında yaptığı değerlendirme sonuçları canlı yayında açıklandı. Jonathan Ross'un sunduğu final gecesinde jüriyi, film yapımcısı Kevin MacDonald, oyuncu Gillian Anderson ve Independent gazetesi film eleştirmeni Roger Clarke oluşturdu.

"Uzak" filmi ile ilgili olarak Clarke, filmi ve İstanbul'u çok beğendiğini anlattı. "Uzak"ın sofistike bir film olduğunu vurgulayan Clarke, hikayenin pek çok ülkeye kolaylıkla uyarlanabilecek, bilindik aile içi ilişkileri anlattığını söyledi.

Kevin MacDonald da yavaş bir film olarak nitelendirdiği "Uzak"ın akışını beğendiğini söyledi. MacDonald filmi, aile içi sorunları irdelemesi ve oyuncularının çoğunun profesyonel olmaması nedeniyle ilginç bulduğunu da belirtti.

Gillian Anderson ise filmin büyük bölümünün karanlık sahneler içerdiğini ve karakterlerin silik kişilikler olarak göründüklerini söyledi. Anderson, başrol karakterin kadınlara bakışını beğenmediğini de açıkladı.

Filmi değerlendiren Nuri Bilge Ceylan ise, filmlerinde çok fazla diyaloglara yer vermeyi sevmediğini, filmi daha çok akış içinde izleyicinin anlayışına bırakmayı tercih ettiğini ve filminde kentlerdeki yalnızlığı vurgulamayı amaçladığını anlattı.

Yaklaşık 4 bin kişinin oy kullandığı ilk eleme sonucunda "Uzak", "Bad Education", "Hero", "The Motorcycle Diaries", "The Return" ve "Zatoichi"den oluşan altı finalist belirlenmişti.

(CNN Türk)



DİĞER HABERLER:
» Çağdaş Türkmen Öyküsü Hece Öykü'de
» Nuri Pakdil'i Anlamak İçin Anlattılar
» Güvenli İnternet Dönemi Başlıyor
» İnternette com, gov, org, net Tarih Oluyor!
» "Ölüm, Sanat ve Mekân II Sempozyumu"
» Oscar'ın Galibi 'Kral' Oldu
» Hece 'Argo'ya Devam Ediyor
» Kırgız Öyküsü Hece Öykü'de
» Global Marangozhane /
» Işık Kirliliği
BBC Four'un 2005 Dünya Sinema Ödülü'nü Andrey Zvyagintsev'in yönettiği, Rus yapımı "The Return" adlı film aldı. Yarışmada, Nuri Bilge Ceylan'ın yönettiği "Uzak" filmi de finale kalan altı aday arasında yer almıştı.  
İz BırakanlarTümü »

» Biraz Sakar Biraz Çirkin Fazlasıyla Komik Bir Fenomen: Kemal Sunal / Ahmet Aksoy
» Gerilime Bir Adım Daha Yakın Çekim: Brıan De Palma / Abdullah Ömer Yavuz
» Direnişçi Bir Makinistin Portresi / Zafer Işık
» Gerilime Bir Adım Daha Yakın Çekim: Brian De Palma / Abdullah Ömer Yavuz
» Sinema Literatürüne Spaghetti Western'i Kazandıran Adam: Sergio Leone / Ahmet Aksoy
EkstraTümü »

» Küçük Arap'ın Fendi Önyargıları Yendi / Hale Sert
» Edebî Eserlerin "Filim Diline" Tercümesi / Erol Güney
» Sinema Sanatıyla İlgili Kitaplar
» Çürüyen Sinema / Susan Sontag (Çeviren: Ahmet Yurtkul)
Haber-Veri-YorumTümü »

» Mithat Bey'in Biriktirdikleri / Sedat Palut
» Karanlıktan Yalnızlığa... / Sedat Palut
» Recep İvedik Sendromu / Sedat Palut
» Dünyanın Orta Yeri Sinema / Sedat Palut
» Süt ve Yalnızlık / Sedat Palut

Yorum yazabilmeniz için üye olmanız gerekiyor. Üye olmak için tıklayın.

(Üye iseniz sayfanın en üstünde sağ tarafta yer alan kısımdan giriş yapmalısınız.)


Henüz yorum yapılmamış.

Üye Girişi
Kullanıcı adı
Şifre
Beni hatırla
Şifremi unuttum!
Ücretsiz Üye Olun!
Son 10 Yorum
Dostluk Güneşi (29.10.2021 - 11:34)
toplantı (10.12.2013 - 17:25)
tek söğüt (26.02.2013 - 01:08)
yok var, var var (26.02.2013 - 01:06)
Hoş bir yazı (17.08.2012 - 00:19)
beklerken (27.05.2012 - 21:07)
bir yorum (21.12.2011 - 20:20)
bir yorum (21.12.2011 - 20:13)
işte tam da böyle (18.11.2011 - 20:37)
Gitmek (18.11.2011 - 19:53)
Yorum için üye olun!