« Anasayfa | Künye | Arşiv 13 Mart 2026, Cuma
Gündem: Kültür-
Sanat
Gündem: Hayat
40i Gündem Nöbetçi Köşe
40PENCERE
Kulak Arkası
Nurullah Turan
Birkaç "Bir"

Bolâhenk
Ahmet Çalışır
Mevlevî Âyini: Türk mûsikîsinde bir form

[ Haberler -> Müzik Haberleri ]

CRR'ye Gelenler Büyülendi

09.04.2008 - 15:53

Sonpeygamber.info web portalı öncülüğünde CRR'de gerçekleşen geceye gelen müzikseverler unutulmayacak bir gece yaşadı. Meridyen Destek Derneği Başkanı Fatma Bayram, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Raşit Küçük ve İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Mustafa Çağrıcı'nın birer konuşma yaptığı geceye dünyaca ünlü şef Alexander Rahbari damgasını vurdu.

İstanbul Senfoni Orkestrası'nın 68 kişiden oluşan dev kadrosuna şeflik yapan Rahbari, verdiği konserde ilk önce unutulamayan Çağrı filminin müziklerini senfonik olarak yönetti. Sinema tarihinin en verimli 'soundtrack' bestecilerinden biri olarak kabul edilen Maurice Jarre'a ait müzikler ünlü şef Alexander Rahbari'nin yorumu ile birleşince CRR'de alkışlar dinmek bilmedi.

Rahbari daha sonra gecenin en büyük süprizi olan, Türk bestekar Oğuzhan Balcı'ya ait Kutlu Doğum için özel olarak bestelenmiş 'Hira'dan' isimli eseri tüm dünyaya ilk kez İstanbul'dan sundu. Seyircinin ayağa kalkarak dakikalarca alkışladığı bu eser, bir Türk bestekara ait olmakla birlikte dünya senfoni müziğine yine ilk kez Türkiye'den dinletilmiş oldu.

Özellikle Osmanlı ve tasavvuf müziğini dünyaya tanıtmasıyla ve kendisine uluslararası bir ün kazandıran özgün proje ve kayıtlarıyla tanınan günümüzün en önemli ney üstatlarından Kudsi Erguner ise gecenin finalinde sahne aldı. Tasavvuftan 'flamenko'ya, Gazeller ve bir çok özgün proje geliştiren Erguner, eserleri arasından geceye özel bir repertuar sundu.

Hadis ve Siret ödüllerinin de verildiği gecede ayrıca 'Hira'dan' isimli eseri besteleyen Türk bestekar Oğuzhan Balcı ve desteğinden ötürü CRR Genel Sanat Yönetmeni Yalçın Çetinkaya'ya Meridyen Destek Derneği tarafından birer plaket verildi.



DİĞER HABERLER:
» Çağdaş Türkmen Öyküsü Hece Öykü'de
» Nuri Pakdil'i Anlamak İçin Anlattılar
» Güvenli İnternet Dönemi Başlıyor
» İnternette com, gov, org, net Tarih Oluyor!
» "Ölüm, Sanat ve Mekân II Sempozyumu"
» Oscar'ın Galibi 'Kral' Oldu
» Hece 'Argo'ya Devam Ediyor
» Kırgız Öyküsü Hece Öykü'de
» Global Marangozhane /
» Işık Kirliliği
Sonpeygamber web portalı öncülüğünde CRR'de gerçekleşen geceye gelen müzikseverler unutulmayacak bir gece yaşadı. Gecenin yıldızları ise neyzen Kudsi Erguner ve dünyaca ünlü şef Alexander Rahbari idi.  
Müzik KitaplığıTümü »

» Farrachi'nin Kaleminden Bach'ın Sonsuz Öfkesi / Pakize Barışta
» Müziğin Binlerce Yıllık Yolculuğu / Arzu Haksun Güvenilir
» Nick Cave'le Birlikte Müziğe ve Kitaba Devam / Nazlı Erdol
» Indie Müzik Ansiklopedisi Türkiye'de
» Müziğe, Aşka, İnsan Ruhuna Dair / Celal Fedai
Albüm TanıtımlarıTümü »

» İstanbul'a Senfonik Üçleme
» Yıllar Sonra Yeniden
» Dostlar Onu Hatırladı
» İncesaz, Kalbimizdeki Denize Yelken Açtı
» Oralara, Buralara, Uzaklara
Müzik DünyasındanTümü »

» Abbey Road'un Etkisi Sürüyor
» Cazdan Habersiz Kalmayın
» Albüm Kapaklarında Eskiye Dönüş
» Grammy Müzesi'nde Müziğe Dair Herşey
» Nintendo Wii'yle Orkestramı Kurup Yönettim / Hakan Gence

Yorum yazabilmeniz için üye olmanız gerekiyor. Üye olmak için tıklayın.

(Üye iseniz sayfanın en üstünde sağ tarafta yer alan kısımdan giriş yapmalısınız.)


Henüz yorum yapılmamış.

Üye Girişi
Kullanıcı adı
Şifre
Beni hatırla
Şifremi unuttum!
Ücretsiz Üye Olun!
Son 10 Yorum
Dostluk Güneşi (29.10.2021 - 11:34)
toplantı (10.12.2013 - 17:25)
tek söğüt (26.02.2013 - 01:08)
yok var, var var (26.02.2013 - 01:06)
Hoş bir yazı (17.08.2012 - 00:19)
beklerken (27.05.2012 - 21:07)
bir yorum (21.12.2011 - 20:20)
bir yorum (21.12.2011 - 20:13)
işte tam da böyle (18.11.2011 - 20:37)
Gitmek (18.11.2011 - 19:53)
Yorum için üye olun!