« Anasayfa | Künye | Arşiv 29 Mart 2024, Cuma
Gündem: Kültür-
Sanat
Gündem: Hayat
40i Gündem Nöbetçi Köşe
40PENCERE
Stratejik Perspektif
Faruk Yazar
Medya Nasıl Gündem Oluşturuyor?

İletişim Ekseni
Emre Ş. Aslan
Güneşin Doğuşu ve AKP

Aklıma Düşenler
Ali Cem İlhan
Reklam PR ve Samimiyet

[ Haberler -> İletişim Haberleri ]

+1T Gazete Tasarım Günleri Başlıyor

07.06.2008 - 01:04

Haberin evrensel formülü 5N 1K'ya tasarımı da ekleyerek yola çıkan 5N1K+1T Gazete Tasarım Günleri'nin 3.sü başlıyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da yoğun bir program ve zengin bir içerikle gerçekleştirilecek sekiz günlük seminerin adı da +1T Gazete Tasarım Günleri olarak özetlendi.

Tasarım Günleri, gelecekte Türkiye'de daha iyi tasarlanmış gazetelerin yayınlanmasını isteyen ve buna kafa yoran gençlere kapılarını açıyor. Seminere öncelikli olarak güzel sanatlar ve iletişim fakültesi öğrenci ve yeni mezunları başvurabiliyor. Bunun dışında yayın tasarımına ilgi duyan diğer öğrenciler de ihmal edilmedi.

Zaman Gazetesi'nin merkez binasında gerçekleşecek 8 günlük seminerde katılımcılar dersleri teorik ve pratik olarak profesyonellerden alacak. Hem yayın mutfağı, hem baskı tesisleri, hem de sergi alanına yakın olmanın verdiği mekân avantajı katılımcılara, haber ve tasarım dolu bir atmosferde çalışma imkânı sunacak. Sabah saat 09.00'da başlayacak dersler öğleye kadar teorik, öğleden sonra pratik ağırlıklı içeriklerin sunumuyla gün boyu sürecek. Normal programdan sonra da söyleşi ve belgeseller seminere bir başka boyut katacak.

Bu yıl da önemli gazeteciler öğrencilere haber ve haber tasarımının inceliklerini anlatacak. Zaman'ın tasarım ve haber ekibinin yanı sıra ünlü Amerikan gazetesi Boston Globe'un Dizayn Direktörü Dan Zedek, Sabah Gazetesi'nden ünlü karikatürist Salih Memecan, Hürriyet'ten Görsel Danışman Reha Erdoğan, Milliyet Gazetesi'nden Görsel Yönetmen Ali Acar, 'Haberci' Coşkun Aral, Ogilvy&Mather Ajans Başkanı Tibet Sanlıman ve Anadolu Ajansı Fotoğraf Editörü Abdurrahman Antakyalı bir hafta boyunca geleceğin gazete tasarımcısı adaylarıyla birlikte olacak.

Seminer programı kapsamında ilk önce 5N1K1T kavramı üzerinde durulacak, haber ile tasarım ilişkisine dair detaylar aktarılacak ve formülün incelikleri öğrencilerle paylaşılacak. Haber tasarımının işlenmesinden sonra tasarım elemanlarının tek tek analizi yapılacak. Bu çerçevede verilecek dersler şöyle: Yayın yönetmeni gözüyle gazete tasarımı, Sayfa tasarımında kompozisyon, Redesign, Haber fotoğrafı, Gazete tipografisinin analizi, İllüstrasyon ve kullanım alanları, İnfografik ve interaktif haber sunumu, Renk bilgisi ve baskı ön hazırlık.

Normal ders akışının yanı sıra gazetecilik ve tasarımla ilgili gösterilecek belgeseller seminere ayrı bir boyut katıyor. Sektörün önde gelen isimleriyle küçük gruplar halinde yapılacak söyleşiler de cazip bir imkân. Ödüllü atölye çalışmaları sayesinde öğrenciler pratik yapma şansı bulacak. İsteyen katılımcılarla portfolyo değerlendirmesi yapılacak ve hafta sonu gerçekleşecek şehir gezisi ile öğrenciler programın yorgunluğunu üzerinden atacak.

Öğrenciler fotoğraflı CV ve varsa üç çalışma örneğini 27 Haziran'a kadar tasarim08@zaman.com.tr adresine göndererek seminere başvurabilirler. Değerlendirme sonunda yapılacak elemeyi geçenler, 7-14 Temmuz tarihleri arasında Zaman Gazetesi'nde düzenlenecek, Gazete Tasarım Günleri Semineri'ne davet edilecek.

mediacat



DİĞER HABERLER:
» Çağdaş Türkmen Öyküsü Hece Öykü'de
» Nuri Pakdil'i Anlamak İçin Anlattılar
» Güvenli İnternet Dönemi Başlıyor
» İnternette com, gov, org, net Tarih Oluyor!
» "Ölüm, Sanat ve Mekân II Sempozyumu"
» Oscar'ın Galibi 'Kral' Oldu
» Hece 'Argo'ya Devam Ediyor
» Kırgız Öyküsü Hece Öykü'de
» Global Marangozhane /
» Işık Kirliliği

Haberin evrensel formülü 5N 1K'ya tasarımı da ekleyerek yola çıkan 5N1K+1T Gazete Tasarım Günleri'nin 3.sü başlıyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da yoğun bir program ve zengin bir içerikle gerçekleştirilecek sekiz günlük seminerin adı da +1T Gazete Tasarım Günleri olarak özetlendi.
  
AnalizTümü »

» Değerlerin Tüketim Aracı Olarak Reklamlar
» KOBİ'ler ve Kurumsal Sosyal Sorumluluk Yaklaşımı
» Halkla İlişkilerin Yeni Yüzleri - 1: İtibar Yönetimi
» OMO: Kirlenmek Güzel mi?
» Media Markt Reklam ve Kriz İletişimi Analizi / Faruk Yazar
İletişim AraştırmalarıTümü »

» TV Reklam Verileri

Yorum yazabilmeniz için üye olmanız gerekiyor. Üye olmak için tıklayın.

(Üye iseniz sayfanın en üstünde sağ tarafta yer alan kısımdan giriş yapmalısınız.)


Henüz yorum yapılmamış.

Üye Girişi
Kullanıcı adı
Şifre
Beni hatırla
Şifremi unuttum!
Ücretsiz Üye Olun!
Son 10 Yorum
toplantı (10.12.2013 - 17:25)
tek söğüt (26.02.2013 - 01:08)
yok var, var var (26.02.2013 - 01:06)
Hoş bir yazı (17.08.2012 - 00:19)
beklerken (27.05.2012 - 21:07)
bir yorum (21.12.2011 - 20:20)
bir yorum (21.12.2011 - 20:13)
işte tam da böyle (18.11.2011 - 20:37)
Gitmek (18.11.2011 - 19:53)
ELİF LAM RA (28.10.2011 - 00:02)
Yorum için üye olun!