« Anasayfa | Künye | Arşiv 19 Nisan 2024, Cuma
Gündem: Kültür-
Sanat
Gündem: Hayat
40i Gündem Nöbetçi Köşe
40PENCERE
Kulak Arkası
Nurullah Turan
Birkaç "Bir"

Bolâhenk
Ahmet Çalışır
Mevlevî Âyini: Türk mûsikîsinde bir form

[ Müzik -> Müzikal Sohbetler ]

Teoman: Ruhumu Getirmek İçin Bedenimi Götürüyorum

03.02.2008 - 13:09

'Söz Müzik Teoman' albümünde birbirinden ünlü sanatçılar Teoman'ın eski şarkılarını yorumladı. Yeni şarkı üretemediğini söyleyen Teoman kendisiyle yüzleştiğini belirterek ekledi: Yaz aylarında İstanbul'u terk edip bir köye taşınacağım. Ruhumu geri getirmek için bedenimi alıp başka yerlere götüreceğim!.

Önümüzdeki günlerde çıkacak 'Söz Müzik Teoman' adlı albümünde, Sezen Aksu, İzel, Candan Erçetin, Nil Karaibrahimgil, Yalın, Mirkelam, Yaşar, Yavuz Bingöl gibi birbirinden ünlü isimler Teoman'ın şarkılarını seslendirdi. Rock müziğin sevilen sesi Teoman albümde kendi sesinin olmamasını "Onlar çok güzel yorumladılar" diye açıklıyor ve artık yeni şarkı yapamadığını da itiraf ediyor. "Kendine hayrı olamayan bir Teoman oldum" diyen sanatçı, yakında bir köye yerleşmek üzere İstanbul'dan da gidiyor! Ardında sansasyonlarını, kadınlarını, alkolü ve bir an evvel kurtulmak istediği şöhreti bırakarak...

* Albümdeki şarkıları neden başkaları seslendirdi?
Şarkıları düet yapacaktık ama sonra baktım onlar şarkılarıma yeni bir ruh kattılar. Onu bozmak istemedim.

ÜRETEMİYORUM!
* Albümde neden hiç yeni şarkı yok?
Hem elimde yeni şarkı yoktu hem de canım yeni şarkılar yapmak istemiyordu. Şarkı yapma hevesim yok. Yeni şarkı üretemiyorum. Çünkü anlatacak hikayem kalmadı. Kariyerimi devam ettirme adına 'zorlama' şarkılar yapamam.

* Kariyer kaygısı taşımıyor musunuz?
Hayal ettiğimden, beklediğimden, istediğimden daha ünlü olmuş biriyim. Bu nedenle de rahatım. Benim artık bu hayatta tek amacım var: Her anımda mutlu olmak! Ünlü olmak beni mutlu etmiyor...

* Üzerinize çok mu fazla gelindiğini düşünüyorsunuz?
Evet, bana çok fazla yükleniliyor. Bu da benim hevesimi köreltiyor. Neden yükleniliyor? Çünkü ünlüyüm... Ve ünlü olmanın bedelini ödemek istemiyorum! Artık gözü dönmüş bir şekilde çalışmak, dibi karanlık şöhretliler kuyusunda yitip gitmek istemiyorum.

BAHÇEMDE İNEK BESLEYECEĞİM
* Maddi kaybınızın ne kadar olacağını hesapladınız mı?

Ben zaten sahip olmayı hayal ettiklerimden çok fazlasına sahip oldum. İlk zamanlar ünlü olmaktan hoşlandım ama şöhretin benim ruhuma ters bir olgu olduğunu artık iyice anlamış durumdayım. Ruhumu geri getirmek için ben bedenimi alıp başka yerlere götüreceğim. İstanbul'u terk ediyorum. Önümüzdeki yaza kadar ayrılmış olacağım. Küçük bir köye yerleşeceğim. Evimin önünde sebze-meyve yetiştireceğim. Belki ineğim ve tavuklarım da olur. Bir çiftlik hayatı yaşayıp, beni sıkan her olumsuzluktan uzak kalacağım. Özellikle de şöhretten. Ruhumu ancak o zaman geri getirebilirim.

* Bir anlamda inzivaya mı çekiliyorsunuz?
İnziva değil, ama bunca zaman boşu boşuna çok çalışmışım. Nasıl bir hırs girdiyse içime, kendimi kaybetmişim. En sevdiğim arkadaşlarımı bile zaman gelmiş 3-4 yıl hiç görmemişim...

* Geleceğinizi garantilediniz mi?
Gelecek kaygım yok. Şöhretimin biteceğinden söz ediyorsanız, zaten artık ünlü biri olmak istemediğim için İstanbul'u terk etme kararı aldım. Paradan söz ediyorsanız, beş tane evim var. Onların getirileri bana yeter de artar bile. Üstelik birikmiş param da var. Bekar adamım, çocuğum da yok.

HİÇBİR KADINI KANDIRMADIM
* Belki bir gün evlenmek istersiniz?

İstiyorum zaten. Boy boy çocuklarım olmasını da istiyorum. Ama iki yıldır bir sevgilim bile yok. Bir gün ailem olsa da sahip olduğum evler ve nakit param hepimize yine yeter. Şu anda bile bana fazla geliyor.

* 'İki yıldır sevgilim yok' dediniz, oysa biz sizi hep değişik kadınlarla görüyoruz...
Benim 20 yılda sadece beş tane sevgilim oldu. Yani ilişki yaşadığım kadınlar arasında sadece beşine aşık oldum. Onun dışında bana haz vermeyen çok sayıda ilişkiler yaşadım. O ilişkileri de 'günübirlik kadınlar' olarak tanımlamak istemiyorum, ayıp olur. Ne var ki hayatıma giren diğer kadınların benden beklentileri, benim onlardan beklentilerim ortadaydı. Hiçbir kadını kandırmadım.

* Bir gazeteciye şöhretin size yaşattığı sıkıntılardan dolayı mı yumruk attınız?
Gazeteci beni arkamdan çekti. Verdiğim tepki bir refleksti. Şiddete bu kadar karşı biri olarak eğer ben birine vurabiliyorsam sınırı geçmişim demektir.

* Çevrenizdekiler aldığınız bu radikal kararlara nasıl tepki gösterdi?
Bu Teoman'dan, kendime olmadığı gibi çevremdeki hiç kimseye de fayda yok. Ailem ve arkadaşlarım kararlarımı destekliyor.

Röportaj: Mehmet Çalışkan, Sabah Gazetesi, 02 Şubat 2008

'Söz Müzik Teoman' albümünde birbirinden ünlü sanatçılar Teoman'ın eski şarkılarını yorumladı. Yeni şarkı üretemediğini söyleyen Teoman kendisiyle yüzleştiğini belirterek ekledi:   
Müzikal SohbetlerTümü »

» Burhan Öçal: Sabah Ezanını Kaydedeceğim, Sıkıyönetim İlan Edin / H. Salih Zengin
» Suzan Kardeş: Balkanlar'da Sahne Almayı Çok İstiyorum / Önder Deligöz
» Daniel Barenboim: İçimdeki Çocuğu Merakımı Canlı Tutarak Yaşattım / Serhan Yedig
» Ömer Özçelik: Ney, İnsan-ı Kâmildir / A. Tuba Bakiler
» Kudsi Erguner: Gazel ve İlahiler Diskotek Müziğine Dönüştü / H. Salih Zengin
Albüm TanıtımlarıTümü »

» İstanbul'a Senfonik Üçleme
» Yıllar Sonra Yeniden
» Dostlar Onu Hatırladı
» İncesaz, Kalbimizdeki Denize Yelken Açtı
» Oralara, Buralara, Uzaklara

Yorum yazabilmeniz için üye olmanız gerekiyor. Üye olmak için tıklayın.

(Üye iseniz sayfanın en üstünde sağ tarafta yer alan kısımdan giriş yapmalısınız.)


Henüz yorum yapılmamış.

Üye Girişi
Kullanıcı adı
Şifre
Beni hatırla
Şifremi unuttum!
Ücretsiz Üye Olun!
Son 10 Yorum
toplantı (10.12.2013 - 17:25)
tek söğüt (26.02.2013 - 01:08)
yok var, var var (26.02.2013 - 01:06)
Hoş bir yazı (17.08.2012 - 00:19)
beklerken (27.05.2012 - 21:07)
bir yorum (21.12.2011 - 20:20)
bir yorum (21.12.2011 - 20:13)
işte tam da böyle (18.11.2011 - 20:37)
Gitmek (18.11.2011 - 19:53)
ELİF LAM RA (28.10.2011 - 00:02)
Yorum için üye olun!