[ Haberler -> Tasarım Haberleri ] 4. Japon Çağdaş Güzel Sanatlar Sergisi Başladı 15.04.2008 - 12:00 Dünyanın çeşitli ülkelerinde düzenlediği sanat sergileri ile Japon sanatını dünyaya tanıtmayı hedefleyen Tokyo'da yerleşik Art Communication, 2 yılda bir Türkiye'de düzenlediği Japon Çağdaş Güzel Sanatlar Sergisi'nin 4.sünü, 10- 17 Nisan 2008 tarihleri arasında Beşiktaş Çağdaş'ta gerçekleştiriliyor.
Beşiktaş Belediyesi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ve T.C Tokyo Büyükelçiliği 'nin desteği ile Japon sanatçılarını bir araya getirecek sergi, 212 sanatçının toplam 313 eserinden oluşuyor. Sergide yağlı boya, kaligrafi, geleneksel Japon resim sanatı, seramik üzerine Japon minyatur sanatı, heykel, fotoğraf, kakejiku, dolls ve çeşitli Japon el işleri beğeniye sunuluyor.
Japonya'da Türkiye'yi tanıtmak amacıyla gönüllü kültür sanat elçiliğini üstlenen Hüseyin Bozkurt'un temsil ettiği Art Communication tarafından düzenlenen sergide, Japon sanatçılara ait olan eserler Türkiye'de ilk defa sergilendikten sonra Japonya'da da sergilenmeye devam edecek.
Ayrıca bu yıl Beşiktaş Belediyesi'ne ait Sanatçılar parkında, Türkiye'de sanat eserleri sergilenen Japon sanatçıların isimlerinin yazılı olduğu bir anıt hazırlanarak, Türkiye-Japonya arasında süregelen dostluk ilişkilerinin pekişmesi sağlanacak. Bunun yanı sıra Beşiktaş Çağdaş'da sergi süresince ünlü yönetmen Akira Kurosawa'nın "Yedi Samuray", "Ran", "Ağustosta Rapsodi", Masaki Kobayashi'nin "Samurai İsyanı" ve Yasujiro Ozu'nun "Geç İkbahar" filmleri de her gün seyredilebilir.
Türk - Japon dostluğunda ve dayanışmasında yeni bir dönem başlatacak olan sergi ile ilgili olarak Art Communication firmasının Başkanı Masashi Shimizu; "100 yılı aşkın bir süredir Türk-Japon dostluk ilişkilerinin her geçen gün artması bizleri çok mutlu etmektedir. Bu dostluk ilişkileri kültürel ve sanatsal alanda da önemli seviyelere ulaşmıştır. İlk defa 2000 yılında İstanbul Tophane-i Amire Sergi Salonu'nda yapmış olduğumuz serginin ilgi görmesi nedeniyle Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nin desteğiyle 2 yılda bir düzenlediğimiz sergileri gelenekselleştirmek istedik. Bu yıl Beşiktaş Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Tokyo Büyükelçiliği'nin de desteğiyle 313 eserimiz sanatseverlerle buluşacak" dedi.
Beşiktaş Çağdaş'ta 10-17 Nisan tarihleri arasında sergilenecek olan 4. Japon Çağdaş Güzel Sanatlar Sergisi İstanbullu sanatseverlerin beğenisine sunuluyor.
Başlangıç Tarihi: 10.04.2008 Bitiş Tarihi: 17.04.2008 Yer: Beşiktaş çağdaş, İstanbul Organizasyon: Art Communication, Beşiktaş Belediyesi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ve Tokyo Büyükelçiliği işbirliğinde.
(mimarizm.com) |