« Anasayfa | Künye | Arşiv 29 Mart 2024, Cuma
Gündem: Kültür-
Sanat
Gündem: Hayat
40i Gündem Nöbetçi Köşe
40PENCERE
Kulak Arkası
Nurullah Turan
Birkaç "Bir"

Bolâhenk
Ahmet Çalışır
Mevlevî Âyini: Türk mûsikîsinde bir form

[ Müzik -> Albüm Tanıtımları ]

Albüm Tanıtımları - 1

01.04.2000 - 16:00

LAÇO TAYFA / HİCAZ DOLAP

Laço Tayfa'nın yeni albümü "Hicaz Dolap", Doublemoon Records tarafından yayınlandı. Klarnet ustası Hüsnü Şenlendirici liderliğindeki topluluk, bas gitarda Nurhat Şensesli, davulda Volkan Öktem, ritm-perküsyonda Mehmet Akatay, kanunda Nuri Lekesizgöz , kemanda Ergun Hepbildik, tuşlu çalgılarda Burç Şensesli ve bağlamada Özkan Alıcı'dan oluşuyor. Albümün remixlerini ise ünlü DJ Mercan Dede üstlenmiş. Ayrıca albüme Kibariye, Kubat ve Athena'dan tanıdığımız Gökhan-Hakan Özoğuz, sesleriyle katkıda bulunmuşlar. Albümde 11 parça ve iki remix bulunuyor. Gel Ya da Salma Dilber, Uşşak ve Erkilet Güzeli'nde funk doğaçlamaları ön plana çıkarken; Püsküllü, oyun havası ortamına; Zülüf ise dingin bir havaya sokuyor insanı. Estergon Kalesi, Divane Aşık Gibi ve Kütahya'nın Pınarları gibi bildik parçalar da caz ritimleriyle sentezlenerek deneysel parçalar haline getirilmiş. Parçalarda en dikkate değer özellik makamların özelliklerinin bozulmadan melodilerin arasına müthiş soloların katılması. Bildiğimiz türkülere, klasik eserlere biraz roman, biraz da bir nevi caz formu katılmış. Albüm, roman-doğu, caz-funk-batı geleneklerinin coşkulu bir buluşması, roman müziğinin cazla harmanlanması olarak tarif edilebilir.

DOUBLEMOON RECORDS


İLHAN ERŞAHİN / HARİKALAR DİYARI (WONDERLAND)

Doublemoon etiketiyle yayınlanan Harikalar Diyarı, İlhan Erşahin'in 'İstanbul ile olan ilişkisini ve Türk müziğine olan merakının gözlemci ve içten ifadesi'olarak yorumlanıyor albüm kapağında. Cazın vazgeçilmez enstrümanları; saksofon, bas, davul ve gitar, Türk müziğinin kilometre taşları olan kanun, klarnet ve darbukayla Harikalar Diyarı'nın dijital ortamında bir araya gelmesiyle oluşmuş bir albüm bu. Yeni kuşak vokalistlerden Nil, Bora ve 14 yaşındaki Dilara'nın özgün yorumları albüme renk katmış. Ortaya evrensel, güzel bir çalışma çıkmış. İstanbul ve New York'da kaydedilen Harikalar Diyarı, deneysel ve derleme müziğin önemli çalışmalarından biri olarak kabul edilebilir. Arabesk, elektronik jazz, Balkan ve Roman müziklerini melodik anlamda bir araya getirilmesinden oluşturulmuş değişik türleri bir potada bütünleştiren bir albüm niteliğinde Harikalar Diyarı. Albümde, İlhan Erşahin, saksofon, klavye; Thor Madsen, gitar, elektronik sesler; Matt Pennman, bas gitar; Jochen Rueckert, davul; Hüsnü Şenlendirici, klarnet; Mehmet Akatay, perküsyon; Nuri Lekesizgöz, kanun icra etmiş. Albümde yer alan parçalar ve süreleri ise şöyle: Oriental Wind (7:03), Girl (3:43), Husch (6:11), Aşk (7:41), Fly (3:34), Gör (5:47), Sensiz Yaşamam (5:57), Ennio (4:07).

DOUBLEMOON RECORDS


PETER GABRIEL / UP

Peter Gabriel 10 yıl aradan sonra çıkardığı solo albüm "Up" ile tekrar bizimle beraber. İsmine bakacak olursak 1986'da solo Peter Gabriel'in ne anlama geldiğini gösteren "So" ve sonrasında 1992'de çıkardığı "Us" albümünden sonra bir üçlemenin son parçası gibi görünüyor "Up". Peter Gabriel'e yakışacak tarzda, dünya müziğinden tınıları ve konukları içeriyor. Konuklar arasında en keyif vericisi "Signal To Noise"de yer alan Qawwali müziğinin sihirli sesi Nusret Fateh Ali Khan. Youssou N'dour, Fleetwood Mac'in gitaristi Peter Greene, basçı Danny Thompson ve Senegalli perküsyoncular kalabalık konuk listesinin sadece bir kısmını oluşturuyor. Albümün tanıtım metninde, 30 parça arasında seçilen 10 nadide parça için "Müziklerini yapmak uzun sürmese de sözlerini yazmak oldukça zaman aldı." diyor Peter Gabriel. Albümü oluşturan parçalar, zihnimizin derinlere inerek müziğin dalabileceği uçsuz bucaksız dehlizlerde bulunabilecek değerlere dokunuyor. Albümün en hareketli parçası "The Barry Williams Show", TV kültürüne sert bir taşlamayı içeren bir parça. Albümün açılışındaki "Darkness", dikkatleri üzerine çeken keskin bir parça. Albümü dinlerken her an her şeye hazırlıklı olun.

EMI MUSIC

LAÇO TAYFA / HİCAZ DOLAPLaço Tayfa'nın yeni albümü "Hicaz Dolap", Doublemoon Records tarafından yayınlandı. Klarnet ustası Hüsnü Şenlendirici liderliğindeki topluluk, bas gitarda Nurhat Şensesli, davulda Volkan Öktem, ritm-perküsyonda Mehmet Akatay, kanunda Nuri Lekesizgöz , kemanda Ergun Hepbildik, tuşlu çalgılarda Burç Şensesli ve bağlamada Özkan Alıcı'dan oluşuyor.  
Albüm AnaliziTümü »

» Kalbe Ruha Giden Şarkılar / Nazan Özcan
» İlkbahar, Yaz, Sonbahar, Enya / Özlem Ertan
» Alaturka Benim Canım / Cenk Özbay
» Sezen'in Muhteşem Yalnızlığı: Deniz Yıldızı / Pakize Barışta
» Tekil Hayatlar da Bir Gün Devrim Yapar Ya... / Mert Emcan
Bir EnstrümanTümü »

» Sazende ve Sazı: Kemençe / Muhammet Çiftçi
» Sazende ve Sazı: Ud / Muhammet Çiftçi
» Sazende ve Sazı: Perküsyon / Muhammet Çiftçi
» Sazende ve Sazı: Çello / Muhammet Çiftçi
» Dinle Ney'den / Timuçin Çevikoğlu
Müzik DünyasındanTümü »

» Abbey Road'un Etkisi Sürüyor
» Cazdan Habersiz Kalmayın
» Albüm Kapaklarında Eskiye Dönüş
» Grammy Müzesi'nde Müziğe Dair Herşey
» Nintendo Wii'yle Orkestramı Kurup Yönettim / Hakan Gence

Yorum yazabilmeniz için üye olmanız gerekiyor. Üye olmak için tıklayın.

(Üye iseniz sayfanın en üstünde sağ tarafta yer alan kısımdan giriş yapmalısınız.)


Henüz yorum yapılmamış.

Üye Girişi
Kullanıcı adı
Şifre
Beni hatırla
Şifremi unuttum!
Ücretsiz Üye Olun!
Son 10 Yorum
toplantı (10.12.2013 - 17:25)
tek söğüt (26.02.2013 - 01:08)
yok var, var var (26.02.2013 - 01:06)
Hoş bir yazı (17.08.2012 - 00:19)
beklerken (27.05.2012 - 21:07)
bir yorum (21.12.2011 - 20:20)
bir yorum (21.12.2011 - 20:13)
işte tam da böyle (18.11.2011 - 20:37)
Gitmek (18.11.2011 - 19:53)
ELİF LAM RA (28.10.2011 - 00:02)
Yorum için üye olun!