« Anasayfa | Künye | Arşiv 3 Mayıs 2024, Cuma
Gündem: Kültür-
Sanat
Gündem: Hayat
40i Gündem Nöbetçi Köşe
40PENCERE
Kulak Arkası
Nurullah Turan
Birkaç "Bir"

Bolâhenk
Ahmet Çalışır
Mevlevî Âyini: Türk mûsikîsinde bir form

[ Haberler -> Müzik Haberleri ]

Kadife Ses Yola Türkiye'den Çıkacak

09.05.2008 - 18:43

Müzik dünyasının kadife sesli sanatçısı Julio Iglesias, dünya turnesine Türkiye'den başlayacak. İspanyol sanatçı, Antalya, İstanbul, İzmir ve Ankara'da Türk hayranlarıyla buluşacak.

Yapılan açıklamaya göre, "Bosphorus City" projesi tanıtımı kapsamında Türkiye'ye gelecek sanatçı, ilk konserini 25 Mayıs'ta Antalya Konyaaltı Açık Hava Tiyatrosu'nda verecek. Iglesias, 27 Mayıs'ta İstanbul'da, 29 Mayıs'ta İzmir'de, 1 Haziran'da da Ankara'da izleyici karşısına çıkacak.

Tüm dünyada albümleri 250 milyondan fazla satan 65 yaşındaki şarkıcı, Ankara'da Anadolu Kültür Merkezi'ndeki performansla turne kapsamındaki Türkiye konserlerini noktalayacak. Iglesias, Başkentte Anıtkabir'i ziyaret etmeyi de planlıyor.

Julio Iglesias 23 Eylül 1943'te Madrid'de dünyaya geldi.

Doktor Julio Iglesias Puga ve Maria del Rosario de la Cueva Perignat'ın iki oğlundan büyüğü olan sanatçı, erkek kardeşi Carlos ile mutlu bir çocukluk geçirdi. Ailesi baba tarafından Galicia kökenli olan Iglesias'ın dedesi ünlü bir gazeteciydi.

Julio Iglesias, yeşil sahalarda başarılı bir sporcu olarak yetişti. Real Madrid genç futbol takımında kalecilik yapan Iglesias, Madrid Complutense Üniversitesinde hukuk eğitimi de aldı.

20 yaşındayken arkadaşlarıyla geçirdiği trafik kazası nedeniyle yaklaşık 1.5 yıl kısmen felçli kalan Iglesias, bu dönemde gitar çaldı, hüzünlü ve romantik şiirler okudu. Ama şarkıcı olmayı hiç düşünmemişti.

Kişisel gayreti, yaşama arzusu ve ailesinin de desteğiyle bir mucize gerçekleşti ve Iglesias yeniden yürümeye başladı. İyileştikten sonra eğitimine devam eden Iglesias İngiltere'ye gitti. Önce Ramsgate, daha sonra da Cambridge'deki Bell's Language School'da İngilizce öğrendi. Zaman zaman hafta sonları Airport Pub'da dönemin popüler şarkılarını söyleyen sanatçı, müzik kariyerinde ilerlemeye başladı.

Bir gün şarkılarını başka yorumcular tarafından okunması için bir plak şirketine götüren genç sanatçı, plak şirketinden bu parçaları kendisinin okuması önerisini aldı ve Benidorm Müzik Festivalinde ilk kez sahneye çıktı.

17 Temmuz 1968. Julio Iglesias, ünlü şarkısı La Vida Sigue Igual'u seslendirerek yarışma birincisi oldu ve Columbia şirketiyle bir anlaşma imzaladı. Şubat 1969'da Brassow Golden Stag Festivaline katıldı. O yıl ilk Amerika turuna çıktı ve Şili'de düzenlenen Vina Del Mar Festivalinde sahne aldı. Şöhret basamaklarını birer birer çıkan sanatçı, ardından "La Vida Sigue Igual" adlı ilk filmini çekti.

Julio Iglesias, 20 Ocak 1971'de Isabel Preysler Arrastria ile Toledo'da evlendi. Bu evlilikten Maria Isabel, Julio Jose ve kendisi gibi ünlü bir sanatçı olan Enrique Miguel adlı 3 çocukları oldu. Çift 1979 yılında boşandı.

Iglesias, Eurovision Şarkı Yarışması ve daha bir çok festivale katıldı. Aynı zamanda parçalarıyla dünya listelerinde haftalarca bir numarada kaldı.

Julio Iglesias, 1983'te Paris'te Guinness Rekorlar Kitabı tarafından dünya tarihinde plakları yabancı dilde en çok satan sanatçılara verilen ilk ve tek ödül olan Elmas Plak ödülünü aldı. 1985'te Hollywood Ünlüler Kaldırımını yıldızla süsleyen bir kaç Latin asıllı sanatçıdan biri oldu.

1992'de Florida'da "Evrensel İspanyol", İspanya'da "Galicia Dünya Elçisi" seçilen sanatçı, 1995'te de Çin'de "Altın Plak" Ödülünü alan ilk yabancı sanatçı olarak tarihe geçti.

Başarılı müzik kariyeri süresince 250 milyondan fazla albüm satan sanatçı, 2600'den fazla platin ve altın plak sahibi oldu. Müzik tarihinde başka hiç bir şarkıcı bu başarıyı elde edemedi.

(TRT)



DİĞER HABERLER:
» Çağdaş Türkmen Öyküsü Hece Öykü'de
» Nuri Pakdil'i Anlamak İçin Anlattılar
» Güvenli İnternet Dönemi Başlıyor
» İnternette com, gov, org, net Tarih Oluyor!
» "Ölüm, Sanat ve Mekân II Sempozyumu"
» Oscar'ın Galibi 'Kral' Oldu
» Hece 'Argo'ya Devam Ediyor
» Kırgız Öyküsü Hece Öykü'de
» Global Marangozhane /
» Işık Kirliliği
Müzik dünyasının kadife sesli sanatçısı Julio Iglesias, dünya turnesine Türkiye'den başlayacak. İspanyol sanatçı, Antalya, İstanbul, İzmir ve Ankara'da Türk hayranlarıyla buluşacak.  
Albüm TanıtımlarıTümü »

» İstanbul'a Senfonik Üçleme
» Yıllar Sonra Yeniden
» Dostlar Onu Hatırladı
» İncesaz, Kalbimizdeki Denize Yelken Açtı
» Oralara, Buralara, Uzaklara
Müzikal SohbetlerTümü »

» Burhan Öçal: Sabah Ezanını Kaydedeceğim, Sıkıyönetim İlan Edin / H. Salih Zengin
» Suzan Kardeş: Balkanlar'da Sahne Almayı Çok İstiyorum / Önder Deligöz
» Daniel Barenboim: İçimdeki Çocuğu Merakımı Canlı Tutarak Yaşattım / Serhan Yedig
» Ömer Özçelik: Ney, İnsan-ı Kâmildir / A. Tuba Bakiler
» Kudsi Erguner: Gazel ve İlahiler Diskotek Müziğine Dönüştü / H. Salih Zengin
PortreTümü »

» Hiç Yaşlanmayacak Efsane: Michael Jackson / Nazlı Erdol
» Bir Mitoloji, Bir Ses: Şivan Perwer / Bejan Matur
» Kopuz'dan Perdesiz'e Özgürlük Arayışı: Erkan Oğur / Selçuk Küpçük
» Anouar Brahem ve Müzikal Keşifler / Ömer Osmanoğlu
» Zaman Makinesiyle Gelen Adam: Mustafa Özkent / Murat Beşer

Yorum yazabilmeniz için üye olmanız gerekiyor. Üye olmak için tıklayın.

(Üye iseniz sayfanın en üstünde sağ tarafta yer alan kısımdan giriş yapmalısınız.)


Henüz yorum yapılmamış.

Üye Girişi
Kullanıcı adı
Şifre
Beni hatırla
Şifremi unuttum!
Ücretsiz Üye Olun!
Son 10 Yorum
toplantı (10.12.2013 - 17:25)
tek söğüt (26.02.2013 - 01:08)
yok var, var var (26.02.2013 - 01:06)
Hoş bir yazı (17.08.2012 - 00:19)
beklerken (27.05.2012 - 21:07)
bir yorum (21.12.2011 - 20:20)
bir yorum (21.12.2011 - 20:13)
işte tam da böyle (18.11.2011 - 20:37)
Gitmek (18.11.2011 - 19:53)
ELİF LAM RA (28.10.2011 - 00:02)
Yorum için üye olun!