Kendi dünyasını dergileriyle aydınlatmayı edebiyatın öteki türlerine benzemez bir tavırla seçen öykünün dergisi geri döndü.
On yıl boyunca öykücülüğümüzün bulunduğu yerden kalkıp ileri adımlar atmasına öncülük eden AdamÖykü'nün bir buçuk yıl önce bıraktığı boşluğun tam anlamıyla doldurulamadığı düşüncesi, NotosÖykü'nün varlık nedeni oldu.
Genel yayın yönetmenliğini Semih Gümüş'ün yaptığı NotosÖykü, öykünün hayatımızda tuttuğu anlamın karşılığını vermeyi, hayatın el değmemiş ayrıntılarını kurcalayıp kaygılarımızı dile getirmeyi amaçlıyor. Birinci sayısı 1 Aralık'ta çıktı.
Bu kez geleneksel dergicilik anlayışının dışında, alışılmamış biçimlerde, edebiyatımızın değerlerini ve duyarlığını genç yazarlar ve okurlarla buluşturmayı amaçlayan NotosÖykü, hayatın canlılığını da yansıtacak.
Edebiyat dünyamıza kendince katkılarda bulunmak, öykünün attığı ileri adımları sağlama almak, edebiyata verdiği değerin karşılığında kendine değer verilmesini bekleyen bir dergi.
NotosÖykü'de neler var?
Öykü Çağdaş öykücülüğümüzün ulaştığı düzeyi gösteren örnekler ile dünya edebiyatından nitelikli çeviriler. 1. sayıda: John Updike, Natsume Soseki, Akutagawa Nyusokute, Alice Walker, Nezihe Meriç, Murathan Mungan, Fatih Özgüven, Kadri Öztopçu, Güldal Okuducu, Müge İplikçi, Murat Yalçın, Faruk Duman, Yaqob Tilermeni, Murat Özyaşar, Yavuz Ekinci.
Söyleşi Geleneksel kalıpların dışında söyleşiler. 1. sayıda: Ferit Edgü ve Doğan Hızlan.
Deneme ve Eleştiri Öykü ve edebiyat üstüne denemeler, eleştiri ve inceleme yazıları, öykü üstüne çeviri yazılar. 1. sayıda: Şavkar Altınel, Sema Kaygusuz, Aslı Tohumcu.
Günün Konusu Gündemdeki sorunlara tavır alarak çözüm yolları arayan kolektif çalışmalar. 1. sayıda: Bu kitapları kim çevirdi? NotosÖykü emek hırsızlığının önlenemez yaralarından birini deşiyor. Söz yayınevleri ve çevirmenlerin.
Aganta Edebiyat dünyasının gözden kaçan konularını öne çıkaran haberler, yorumlar.
Günün Konusu Edebiyatın dünyada ve ülkede olup bitenlere açılan penceresi. 1. sayıda: Beyrut'ta bombalanan öykü. Leyla Ruhan Okyay ve Behçet Çelik, Beyrut'tan gelen fotoğraftaki küçük kızın öyküsünü yazdı.
Arka Sokak Efsaneleri Sokakta yaşanan gerçek hikayeler kurmacaya dönüşüyor. 1. sayıda: İnan Çetin'den bıçaklı bir kavganın öyküsü.
İki Ayın İlk Beşi Her iki sayı arasında geçen iki ayın en önemli beş edebiyat olayı.
10 Soruda - Önce kendi dibini aydınlatan sorular, yanıtlar. 1. sayıda: 2006'da Yayıncılık.
Ne Okuyorlar - Ne Yazıyorlar Tanıdığımız sanatçılar son günlerde ne yazıyor, şu sıralarda ne yapıyor, ne okuyor.
Kitaplık Geçen iki ayın öykü kitaplarına NotosÖykü'de düşülen kayıtlar, yayınevlerinin emeklerini değerlendirme.
Kültür ve Sanat Edebiyat ve kültür dünyasında olup bitenler.
Atölye Genç okurların yazdığı öyküler üstüne değerlendirmeler, yakın temas.
Notos Forum Okurların düşünceleri, istekleri, eleştirileri, birbirleriyle aracısız alışverişleri, küçük yayııncının ve kitabevinin duyuruları, küçük ilanlar. Bugüne dek dergilerde alışılmamış sayfalar.
Bu fotoğrafın öyküsünü yazar mısınız? NotosÖykü'den genç yazarlara çağrı.
Öykü yazma tutkusunun yönlendirilebileceği bir alan bulamayanlara, yazdıklarının nasıl değerlendireceğine karar veremeyenlere, NotosÖykü uygun bir yol açıyor. NotosÖykü'nün her sayısında duyurulacak bir konuda yazılacak öykülerin değerlendirilmesi sonunda seçilen bir öykü, sonraki ilk sayıda, dergideki öteki öykülerle birlikte yayımlanacak.
Yayımlanan öykü bir yıllık NotosÖykü aboneliği kazanacak.
On yıl boyunca öykücülüğümüzün bulunduğu yerden kalkıp ileri adımlar atmasına öncülük eden AdamÖykü'nün bir buçuk yıl önce bıraktığı boşluğun tam anlamıyla doldurulamadığı düşüncesi, NotosÖykü'nün varlık nedeni oldu.