« Anasayfa | Künye | Arşiv 19 Mart 2024, Salı
Gündem: Kültür-
Sanat
Gündem: Hayat
40i Gündem Nöbetçi Köşe
40PENCERE
İki Nokta Üst Üste
Esma Ürkmez
Matbaadan Tanıtıma Koş!

Yeşilde Durmak
Hale Sert
Kanaviçe

Olay Yeri İnceleme

Zehir Hafiye Battal Küttab

zehirhafiye@40ikindi.com

Tezekten Terazi ya da Çok "hit" Alan Hep "tıklanan" Yazı Budur!

16.05.2008 - 02:39

Aziz Kaariilerim,

Bu telâkimizde sizlere enterinnet üzerinde, hitlenecek yazı neresinden belli olur diye sormayacağım. Yeni başlayanlar için ve hep atlayanlar içun, ip atlayanlar değil haa!, netekim bir numune-i imtisal vermekle yetineceğim.

İşte numune işte imtisal! Kemerlerinizi bağlayın, sayın müdütör sen de hit saymaya başla:

İslam'a göre kurşun döktürmenin hükmü. Peruk mu sarık mı? Sarmısaklı mantı, yemeğin yandı altı. Yemek diyet. Diyetisyen osman müftüoğlu, ender saraç, fikret garaj, sağlıklı zayıflamanın yolları. Hindistan guruları. Üç günde nasıl beş kilo verdim. Hem yedim hem verdim hem de abartmamalı o güzel günleri hoş tutmalı Tarkanı, Mustafa sandalı, Bebeto, ne haber bebe vesaire. Siyasal İslam, irtica, başörtüsü, türban amca... Laik murteza, liberal Atilla Yayla. Yaylalardan uzun göl, kara kitaptan Orhan pamuk. Kırmızı kitaptan Polat alemdar. Pars narko-terör. Muro. Lanet etme içindeki insanlık sevgisine. Güllü Erhan, Memati, Abdülhey heyy ulan hey bir de bulut. yalçın bulut, yalçını unut sadece bulut...

Partiyi kapatırlar mı abi. Ne diyon oolum sen. Buraya Turizm bakanlığı bakar burada yapılan partiye yerel yönetim, mahalli basın karışamaz. Turizm yıldızımız var kapı gibi. Hangi kapı abi! Aha şu kapı... Bin kunduz ulan bin kunduz. Bu otelde partiyi kapatamazlar oolum. O kadar uğraştık manita yapcaz diye. Partiyi bastırma, kafamın tasını attırma.

Deniz de bir devlet de bir kardeşim. Yemeyle yutmayla bitmiyor madenimiz. Şampiyon Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzon yahut Sivas spor... Ne fark eder, nihayetinde Şam piyonsa insanlar kaybeder.

Şam, tahran, Ankara komşu oldular amerikanyaya. Ne büyük seadet değil mi? Uzaktan uzattıkları yetmezmiş gibi geldi girdi burnumuzun dibine. Sam amca. George W. Bush gitse yerine ya gelir Hilary kılintın teyze. Ya da Barak O bama, şu sana. Uzaklardan gelir, üç harflidir. Karpitle sarartılır muz amma aslı banana. Çikita banana yahut corc dabilyu buş amca. Usama.

Şaraptan anlarmış ertuğrulla günericiva, cinsel sorunlarınıza bir gün haydar amca bir gün serdar amca. Sorununuz din ileyse mühim olan doğru gazeteyi seçmektir haa. Önce ne yandan kıvırmak istediğinize karar verin. Sonra bizi arayın. Gazetenin adını İskender Büyük'ün görüntülü cem yılmaz telefonuyla size aktaralım. Türk Telekom kazansın. Yanlış gazeteye sorup da din adına altından kalkamayacağınız sonuçlarla aniden karşılaşmayın. Keyfinize göre kesin kesin yamayın bakalım şimdilik. Bir gün çıkınca yolunuza bir delik, ne işe yararmış görürsünüz metelik. O zaman zırtlar durursunuz "aman ya rabbi! Biz "metelik" annnadıydık. Meğer "mertlik"miş o diye ama nafile. Bozuk para.

Kötü bi niyetim yok valla! Benim kalbim temiz. Eniştem müftü. Pardon dedem müftüydü . Enişten bu yazıya nerden düştü. Bayram komşu. Seyran bekçi. Ninem de yemek pişirirken başı örtülüydü. Ama türban asla türban takmadı. Bone de takmadı. Ninem yüzme bilmezdi. Bone havuz da takılır hem. Lastikten. Plastikten. Lateksten. Haa haah haaaaaaaaaaaaay!

Bu yazı böyle giderse bitmez elbette. Biz de youtubelayın alakasız adları koşalım ardı ardına da yazımızı okunur kılalım. Hopla da gel gel yanıma meydan gız görsün Amman demesek de millet nasıl yazı hitlenirmiş, beyin nasıl bitlenirmiş anlasın be birader.

Alberto Carlos. Scumacher. Formula One. 123... Kaya unutuldu da Hülya Avşardan, Mahsundan, İbodan da mı bir haber yok. Barosso. AB. Ah beee. ABD. Abi hadi neyse de. BM. Böyle deme. Green Peace. Bu işin derini pek bi pis. Pisi pisi. Kedilerin tercihi.

Beşşar Esad, Emil Lahud. Güney Lübnan batı Beyrut.

Miyammar mı Burma mı cunta mı conta mı! İnsanlar ölüyor elini vicdanına koysa mı? Vicdanı yoksa cuntanın elini apış arasında tutuyor diye suçlamanın var mı yararı.

Son bir uyarı aslında benimkisi, insanların yaşamasına, inanmasına, sevmesine, seçmesine, daha nereye kadar müdahale... Bu yazıdan bir şey anlamadıysan, insanlık bu gidişle daha beter olmazsa gel yanıma. Aha benden söylemesi... Sonra demedi deme İbrahim. Demedi deme.

* Lirik bu son için epik muson bir şiir:
Çook hit alacak bu yazı çoook hit.
İşte böyle olur "gelişmekte/gelişecek inşallah/ne güzel de gelişiyorduk" ülkelerde sade suya tirit
Yal döksen yer de bit it yemez böyle tirit
Biz attık oldu kelimelerle cirit.

Mühüm not: Türkçenin bu karanlık vadisindeki kelimelerin, gerçek yaşamdaki ya da gerçek hayattaki kelime-kavram ve isimlerle inan olsun heç bir alakası, münasebeti yoktur. Münasebetsizliği olduysa da zararı yoktur. Bu kelimeler bu yazı için ilk defa kullanılmış ve bir daha kullanılması mümmkünn değildir. İnanmazsanız Herakleytos ya da Herakleitos şahiddir. Fransis Bacon ile Novalis de katiptir. Zaten bu yazıyı ben yazmadım kedi yazdı. Sütü içti dağa kaçtı. Dağ yandı bitti gül oldu gittiiii...

Türkçenin bu karanlık vadisindeki kelimelerin, gerçek yaşamdaki ya da gerçek hayattaki kelime-kavram ve isimlerle inan olsun heç bir alakası, münasebeti yoktur. Münasebetsizliği olduysa da zararı yoktur. Bu kelimeler bu yazı için ilk defa kullanılmış ve bir daha kullanılması mümmkünn değildir. İnanmazsanız Herakleytos ya da Herakleitos şahiddir. Fransis Bacon ile Novalis de katiptir. Zaten bu yazıyı ben yazmadım kedi yazdı. Sütü içti dağa kaçtı. Dağ yandı bitti gül oldu gittiiii...  
"Kitap"lı SohbetlerTümü »

» Bir Kütüphanenin Serencamı ve "Yazma"ların Açılan Bahtı...
» İsmail Kara: "Türkiye'de sosyal bilimciler ilkokul düzeyinde ilmihal bilgisine bile sahip değiller!" / Röportaj: Önder Deligöz
» İletişim Yayınları Editörü Ali Artun: "Sanat hayata tekrar kök salmalı" / Röp: Barış Yıldırım
» "Surre-i Humayun'la yaşanan güzelliği yeniden yaşamak mümkün" / Röportaj: Yüsra Mesude
» İsmail Bilgin: "Safiye Hüseyin'leri Yeterince Anlatamadık"
EkstraTümü »

» Uykusuzluk / Mehmet Uğurlu
» Bir Yılda Kaç Kitap Okuyoruz?
» Doğu'nun Meyvelerini Batı'nın Tepsisinden Sunmak / Ali Ayten
» Kitapçı / Mehmet Ulusel
» "Aşk Istırapsız Olmaz" / Nuri Altun
Âlemde Ne Var?Tümü »

» Müziğin Gücü / Çeviri: Hale Sert
» İstanbul'daki Muhalif İranlıların Kısa Tarihi - 2 / Cihan Aktaş
» Tahran Kitap Fuarı'nda İlginç Bir Panel - 1 / Cihan Aktaş
» Benazir Butto'nun Son Sözleri / Çeviri: Hale Sert
» Temizlik: Nereden Nereye... / Çeviri: Hale Sert

Yorum yazabilmeniz için üye olmanız gerekiyor. Üye olmak için tıklayın.

(Üye iseniz sayfanın en üstünde sağ tarafta yer alan kısımdan giriş yapmalısınız.)


Henüz yorum yapılmamış.

Üye Girişi
Kullanıcı adı
Şifre
Beni hatırla
Şifremi unuttum!
Ücretsiz Üye Olun!
Son 10 Yorum
toplantı (10.12.2013 - 17:25)
tek söğüt (26.02.2013 - 01:08)
yok var, var var (26.02.2013 - 01:06)
Hoş bir yazı (17.08.2012 - 00:19)
beklerken (27.05.2012 - 21:07)
bir yorum (21.12.2011 - 20:20)
bir yorum (21.12.2011 - 20:13)
işte tam da böyle (18.11.2011 - 20:37)
Gitmek (18.11.2011 - 19:53)
ELİF LAM RA (28.10.2011 - 00:02)
Yorum için üye olun!