« Anasayfa | Künye | Arşiv 17 Mayıs 2024, Cuma
Gündem: Kültür-
Sanat
Gündem: Hayat
40i Gündem Nöbetçi Köşe
40PENCERE
İki Nokta Üst Üste
Esma Ürkmez
Matbaadan Tanıtıma Koş!

Yeşilde Durmak
Hale Sert
Kanaviçe

Olay Yeri İnceleme
Zehir Hafiye Battal Küttab
Tezekten Terazi ya da Çok "hit" Alan Hep "tıklanan" Yazı Budur!

[ Kitap -> Bize Gelenler ]

Çizgi'nin Yeni Çizgileri...

01.04.2000 - 16:00

KAYNAYAN KAZAN ORTADOĞU - GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE ORTADOĞU SORUNLARI VE ÇÖZÜM YOLLARI

Ekrem Memiş
Çizgi Kitabevi Yayınları / Bilim Toplum Siyaset Dizisi


Türkçe
325 s. -- 2. Hamur -- 14 x 22 cm
Konya, Eylül 2002
ISBN: 9758156705


Coğrafi bir terim olmasına karşın, zihinlerde sürekli olarak toplumsal ve politik bir olgu olmayı sürdürebilmiş kaç köşesi vardır dünyanın?

İşte bu köşelerden birisi "Ortadoğu"dur. Ortadoğu, geçmişte olduğu gibi günümüzde de bir sorunlar yumağı oluşturmaya devam etmektedir.

Büyük bir bölümü adeta cetvelle çizilmiş sınırlara sahip olan yapay devletler, etnik karmaşıklık, terör, istikrarsızlık, petrol, ABD egemenliği, GAP, Suların paylaşılması sorunu, bu bölgenin hem temel özellikleri hem de temel sorunlarıdır. Fakat en önemli sorun, binlerce yıldan beri bir türlü çözülmeyen Filistin Sorunu'dur.

İşte bu çalışmada, Ortadoğu Sorunları masaya yatırılmakta ve bunlara çözüm yolları aranmaktadır. Bu nedenle kitabımızın, Ortadoğu'yu merak eden herkese yararlı olacağını umuyoruz. (Arka Kapak)


ŞEHİRLEŞME VE DİN

Celalettin Çelik
Çizgi Kitabevi Yayınları / Bilim Toplum Siyaset Dizisi


Türkçe
396 s. -- 2. Hamur -- 13 x 21 cm
İstanbul, Ağustos 2002
ISBN: 9758156411


Son birkaç yüzyıl içerisinde, Batı'da başlayan ve etkileri giderek bütün dünyayı saran yeni medeniyetin gerçeklikleri, dünyanın öteki toplumlarını olduğu gibi, modern dönemin Türk toplumunu da öylesine derinden etkilemiş ve köklü bir değişme olgusu ve mecburiyetleri ile karşı karşıya bırakmıştır ve hatta bırakmaya devam etmektedir ki, aradan geçen uzun zamana rağmen toplumumuz bu yeni şartlara uyum problemini bir türlü halledilmiş görünmemekte; üstelik, dünya ölçüsünde kendini gösteren yeni gelişme ve değişmelerin dinamiği ve mesela küreselleşme, Türk toplumu açısından yepyeni değişme mecburiyetlerini ve bunlara uyum ve/veya uyumsuzluğun doğurduğu yeni etkileşimlerle birlikte olayı daha da karmaşık bir hale sokmakta; bunun toplumda yerleşik ve kurumlaşmış din, geleneksel dini kültür ve yaşayış alanındaki yankılarının bilimsel incelemesi, sorunların anlaşılması ve çözüm bakımından kanaatimizce oldukça hayati bir önem taşımaktadır. (Arka Kapak)


BİR SÖYLEŞİDİR YAŞAMAK

Fatih TepebaşılıÇizgi Kitabevi Yayınları / Edebiyat Dizisi

Türkçe
254 s. -- 2. Hamur -- 14 x 21 cm
Konya, Eylül 2002
ISBN: 9758156683


Söyleşiler veya söyleşmek geniş anlamda dili çağrıştırır, o da insanlığın en önemli niteliksel yanıdır. İnsanlığı onsuz düşünemeyiz bile. Yaşamak; iletişim kurmak, söyleşmektir. Günlük yaşamımız, önceden kurgulanmamış sayısız söyleşilerle doludur. Seçkide yer alan günümüz yazarlarıyla yapılan söyleşilerde, bir yandan değişik ülke, kültür, dil gibi hususlara dayanan yazarların yerelliklerini, oluşum süreçlerini, sevinçlerini, hüzünlerini, hayal kırıklıklarını, korkularını ve düşünce dünyalarını kısaca bireyselliklerini okuruz.

Diğer yandan ve asıl önemlisi ise, onların aydın kimlikleriyle kendilerine ve toplumlarına karşı ortaya koydukları eleştirelliklerini okuruz. Zaman zaman kendimizin yalnız olmadığını, onlar sayesinde anlarız. (Arka Kapak)


TÜRK HALK EDEBİYATI

Hamdi Güleç
Çizgi Kitabevi Yayınları / Edebiyat Dizisi


Türkçe
388 s. -- 2. Hamur -- 13 x 22 cm
Konya, Ekim 2002
ISBN: 9758156748


Halk Edebiyatı, halkın duygu ve düşüncelerini, özlemlerini, isteklerini dile getiren bir edebiyattır. Halk edebiyatı; sözlü gelenek ürünü, halkın zengin kültür değerlerini yansıtır. Halk edebiyatı, özünü, özlüğünü halktan aldığı için halkın içini gösterir. Özellikle halkın dünya görüşünü, sanat zevkini, düşünüş ve yaşayış düzenini ve bunlarla ilgili gelenek ve görenekleri halk edebiyatında bulabiliriz.

Kitapta Halk edebiyatı kavramı, halk edebiyatının bölümleri ve tanıtılmasına yer verildi. Türleri örnekleriyle açıklandı. (Arka Kapak)


BATI'DAN DOĞU'YA UZANAN ÇİZGİDE BALKANLAR VE TÜRKLER - 1996 - 1999 MAKEDONYA VE BOSNA-HERSEK

Gürbüz Bahadır
Çizgi Kitabevi Yayınları / Eğitimbilim Dizisi


Türkçe
269 s. -- 2. Hamur -- 14 x 21 cm
İstanbul, Ağustos 2002
ISBN: 9758156667


Hangimiz, içini anılarla doldurduğumuz bir evin yıkımından sonra, zihnimizde de yeller estirebiliriz onun yerinde?Bu ev, bitişiğindeki arsada top koşturduğumuz komşu bir ev bile olsa, nasıl söküp atabiliriz onu geçmişimizden?İçine çocukluğumuzun sızdığı, büyüyerek dışına aktığımız; fakat, sırlarımızdan tutun da kendimize özel ne varsa, gelip tekrar yerinde bulmak arzusuyla her şeyimizi içinde bıraktığımız bu evin, en küçük ayrıntılarını bile cömertçe önümüze seren fotoğraflarıyla karşılaştığımızda neler hissedeceksek, aynı hisleri duymanın keyfine varacağız, bu kitabı okuyarak. Belki hüzünden çıkacağız yola. Hoşgörü dağlarına tırmanacağız. Gururun kapısına varacağız yorgun argın. Özleme yaslanıp, elimizle yüzümüzü gölgelediğimizde ufka bakmak için, Balkanlar'ı bulacağız karşımızda. Kanı durmayan, acıları dinmeyen ve bir türlü değişmeyen girift coğrafyayı bulacağız. Ne mutlu bize ki, bir polis dikkati ve titizliğine tutunarak yapacağız bu yolculuğu. Karmaşık bir coğrafyayı bütün ilgi çekiciliği ile tanımaya hazır mısınız?.. (Arka Kapak)


ÖYKÜ SANATI

Hasan Çakır

Türkçe
247 s. -- 13.5 x 20 cm
Konya, Şubat 2000
ISBN: 975-8156-13-6
247 s., 1. Basım


Malzeme olarak kulanılma özelliği sebebiyle, modern görsel eğlence araçları, roman ve kısa hikayenin önemini bir kat daha artırmaktadır. Sürekli hayatını kazanmak için koşuşturan ve dolayısıyla zamanı daralan modern insana kısa hikaye daha fazla hitap etmektedir. Yeni teknik buluşlarla günden güne gelişme gösteren Kısa Hikaye günümüzde de bu önemini korumuş ve insanlar varoldukça, sanırım yine koruyacaktır.

Bu nedenle, elinizdeki kitapta Kısa Hikaye sanatı konusunda kavramsal bilgilere yer verilmiştir. Kişileştirme, diyalog, tasvir, sahne, çatışma, geridönüşler, geçişler, olay örgüsü ve bakış açısı gibi, dokuz başlık altında, kısa hikayenin temel iskeletini oluşturan anlatı ve yazın ögeleri üzerinde durulmuştur. Bu temel ögeler konusunda, Amerikan ve İngiliz edebiyatında romanlar ve kısa hikayeleri ile haklı olarak şöhrete ulaşmış yazarlardan ikişer makale seçilmiştir. (Önsöz'den)

KAYNAYAN KAZAN ORTADOĞU - GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE ORTADOĞU SORUNLARI VE ÇÖZÜM YOLLARIEkrem MemişÇizgi Kitabevi Yayınları / Bilim Toplum Siyaset DizisiTürkçe325 s. -- 2.  
40ikindi KitaplığıTümü »

» Işık Yanar'ın İkinci Romanı Çıktı: "Şemsiye Tamircisi"
» Bir İhtilalciden Dinlediklerim - Müfid Ekdal / Nuri Altun
» Tarihin Büyük Yalanları-Richard Shenkman / Nuri Altun
» Bütüncül Psikoterapi Ne Kadar Gerekli Ve Ne Kadar Mümkün? / Ali Ayten
» Kısa 20. Yüzyıl Tarihi: 1914-1991 Aşırılıklar Çağı / Seda Yaşar
Halep&ArşınTümü »

» Hrant Dink Sonrası "Yitik Yürek" Tartışması
» "Atatürk ve Din" Tartışması
» "Tasavvuf Neşriyatı" Tartışması
» Paramparça Entelektüeller ve Fikirler: "İmparatorluğun Çöküş Döneminde Osmanlı Ermenileri" Başlıklı Ertelenen Konferans Sonrasında Türk Entelijansiyası
» "Bir Zamanlar Bir İsmet Özel Vardı..." Tartışması
"Kitap"lı SohbetlerTümü »

» Bir Kütüphanenin Serencamı ve "Yazma"ların Açılan Bahtı...
» İsmail Kara: "Türkiye'de sosyal bilimciler ilkokul düzeyinde ilmihal bilgisine bile sahip değiller!" / Röportaj: Önder Deligöz
» İletişim Yayınları Editörü Ali Artun: "Sanat hayata tekrar kök salmalı" / Röp: Barış Yıldırım
» "Surre-i Humayun'la yaşanan güzelliği yeniden yaşamak mümkün" / Röportaj: Yüsra Mesude
» İsmail Bilgin: "Safiye Hüseyin'leri Yeterince Anlatamadık"

Yorum yazabilmeniz için üye olmanız gerekiyor. Üye olmak için tıklayın.

(Üye iseniz sayfanın en üstünde sağ tarafta yer alan kısımdan giriş yapmalısınız.)


Henüz yorum yapılmamış.

Üye Girişi
Kullanıcı adı
Şifre
Beni hatırla
Şifremi unuttum!
Ücretsiz Üye Olun!
Son 10 Yorum
toplantı (10.12.2013 - 17:25)
tek söğüt (26.02.2013 - 01:08)
yok var, var var (26.02.2013 - 01:06)
Hoş bir yazı (17.08.2012 - 00:19)
beklerken (27.05.2012 - 21:07)
bir yorum (21.12.2011 - 20:20)
bir yorum (21.12.2011 - 20:13)
işte tam da böyle (18.11.2011 - 20:37)
Gitmek (18.11.2011 - 19:53)
ELİF LAM RA (28.10.2011 - 00:02)
Yorum için üye olun!