Gözardı dergisi 1 yıl aradan sonra okuyucularıyla buluştu. Selçuk Üniversitesinden genç yazar ve akademisyenlerin yazılarının; edebiyat, düşünce ve tasavvuf alanında söz sahibi olan usta isimlerle yapılan röportajların yer aldığı, dönemlik çıkan derginin 2. ve 3. sayılarını entegre edilmiş.
Editörlüğünü Recep Ayık ve Atilla Yaramış'ın yaptığı Gözardı, gözardı edilemeyecek kadar göz önünde tutulması gereken bir dergi olarak kitaplığınızda yer almak istemekte. Geniş çaplı bir çalışma ve uzun bir süreç dahilinde hazırlanan dergiyi bu iki paralel çerçevesinde incelediğimizde sıradanlıktan uzak, başarılı ve üniversite dergiciliği kapsamında taze bir soluk olarak nitelendirebiliriz.
Derginin içeriğinde Orhan Gazi Gökçe'nin insanoğlunu irdelediği Hayatın Çıkış Kapısı adlı yazısı derginin giriş yazısı olarak sizleri karşılıyor. Ülkemizin genç şairlerinden Atilla Yaramış da edebiyat üzerine kaleme aldığı yazısı ve şiiriyle dergide yerini alıyor. Recep Ayık, Mai ve Siyah Dil Yaramız adlı yazısıyla kronikleşen bir sorunumuz üzerinde durmakta.
Dergi bu sayısında kendisine "Bilgi Toplumu ve Üniversite" adlı bir dosya belirlemiş. Bu önemli konuyla ilgili söyleşi de genç bir akademisyen olan Dr. Köksal Alver'le yapılmış. Alver, bilgiselleşmeyi üniversite, toplum ve edebiyat açısından orijinal perspektifiyle yanıtlıyor. Dosya ile ilgili diğer yazı yazanlar: Vural Kaya, Mehmet Akgül, Muammer Şentürk, Atilla Yaramış, Osman Zahit Şener, Mehmet Sali. Dosya içerisindeki soruşturmada Adnan Buldur, Mustafa Uslu, Mehmet İpçioğlu, Mehmet Tekin'in değerlendirmeleri bulunuyor.
Sait Mermer ile yapılan Tasavvuf söyleşisi ise batı mistisizmi ve felsefenin çarpıklığını gözler önüne sermekte.
Ülkemizin önemli dil adamlarından İbrahim Demirci ile "Dil" üzerine yapılan söyleşide sözün özüne iniliyor.
Mustafa Öztürk, Kamil Büyüker, İsmail Şakıma, Efe Ali Karaca, Oğuz Doğan, Mustafa Önder Gökçe, İbrahim Sarı, Yasin Emay, Nurullah Erel, Serdar Eşbah ve Muhammed Albayrak ise dosya dışındaki yazılarıyla dergide ismi geçen yazarlar.
1 yılı aşkın bir emeğin ürünü olan Gözardı dergisinin her sayfasında, o sayfalara düşmüş göz nurunun şavkıyla aydınlanacak zevkli bir okuma sizleri bekliyor.
Gözardı dergisi 1 yıl aradan sonra okuyucularıyla buluştu. Selçuk Üniversitesinden genç yazar ve akademisyenlerin yazılarının; edebiyat, düşünce ve tasavvuf alanında söz sahibi olan usta isimlerle yapılan...