« Anasayfa | Künye | Arşiv 17 Mayıs 2024, Cuma
Gündem: Kültür-
Sanat
Gündem: Hayat
40i Gündem Nöbetçi Köşe
40PENCERE
İki Nokta Üst Üste
Esma Ürkmez
Matbaadan Tanıtıma Koş!

Yeşilde Durmak
Hale Sert
Kanaviçe

Olay Yeri İnceleme
Zehir Hafiye Battal Küttab
Tezekten Terazi ya da Çok "hit" Alan Hep "tıklanan" Yazı Budur!

[ Kitap -> Bize Gelenler ]

Kitap Tanıtımları - 3

01.04.2000 - 16:00

BİLİM Mİ, MİT Mİ? - EVRİMİN İKONLARI

Jonathan Wells
Gelenek Yayıncılık


Bu etkileyici kitapta, Berkeley'de öğrenim görmüş ve biyolojide doktora yapmış Jonathan Wells, kolej ve üniversite ders kitaplarından öğrenemeyeceğiniz bilimsel keşifleri göz önüne sermekle ve sadece camiadaki bazı biyologların bildiği kirli birçok sırrı da ifşa etmektedir.

Bu kitap, evrim tartışması hakkında şimdiye kadar yazılmış en önemli kitaplardan biridir. Nasıl olup da Darwinizm ideolojisine bağlılığın, bir sürü yanlış bilgiyle dolu ders kitaplarına yol açtığını göstermektedir.


SU, TÜYÜN ÜZERİNDE BEKLER

Enis Batur
Sel Yayınları


Godot yoksa güzel bir kadın mıydı? Korkunun tek umarı mı korkuluk? Ölüm mü insana verilmiş en büyük ceza, ölümsüzlük mü? Gecenin kaç çocuğu vardır? Zaman nereden gelir, kaydırağımı onarabilir mi?

Su, Tüyün Üzerinde Bekler'in ilk basımında yer alan metinleri kateden bu anasorulara, bu 'fevkalade genişletilmiş basım'da yenileri eklendi; ama bir tanesi var ki, bütün soruların sol anahtarı belki de: Cehennem, yoksa, burası mı?


MODERNLİK VE ÇAĞDAŞ İSLAM DÜŞÜNCESİ

İbrahim M. Ebu Rebi
Yöneliş Yayınları


"On dokuzuncu yüzyılın başında sömürgeciliğin ufukta görünmesinden bu yana Müslüman entelektüeller "Batı nedir?" diye sordular. Batı, modern İslam düşüncesini geçmişi eleştirmeye ve modern Batı biliminin ruhunu kendine mal etme yönünde çalışmaya zorlayan bir biçimde, Müslüman ve Arap aklına büyük bir meydan okumayla karşılık verdi."

"Günümüz dünyasında Amerikan ekonomik ve entelektüel hegemonyasıyla kimsenin mücadele edememesi, talihsiz bir durumdur. Amerika, dev ekonomik kaynaklara, askeri güce, ileri bir teknolojiye ve tüm dünyayı entelektüel olarak fethetme arzusuna sahiptir.


AĞUSTOS IŞIĞI

William Faulkner
İletişim Yayınları


William Faulkner, kendine özgü anlatım teknikleriyle 20. Yüzyıl edebiyatını derinden etkilemiş bir yazar. Önceleri bu yüzyılda Amerika'da yaşamış en büyük yazar olarak kabul edilirken, zaman içinde onu çağımızın en büyük romancısı sayanların sayısı artmaya başlamıştır.

Ağustos Işığı'nda Faulkner, Amerikan toplumunda yaşanan zenci sorunu, bireyin modern toplumdaki yalnızlığı ve kimliğini oluşturamayan köksüz insanın dramı gibi temaları dünya edebiyatının en ileri teknikleriyle ele alır. Babasında zenci kanı bulunduğu ileri sürülen beyaz tenli Joe Christman'ın çevresinde gelişen roman, çağımızın şimdiden klasikleşmiş yazarı Faulkner'in başeserlerinden biridir.


KEMALİZM İLE MARKSİZM ARASINDA GELENEKSEL AYDINLAR - YÖN-DEVRİM HAREKETİ

Gökhan Atılgan
Tüstav Yayınları


Gökhan Atılgan'ın Cumhuriyet dönemi aydın hareketleri içindeki yeri bakımından büyük bir önem taşıyan ve siyasî, ideolojik etkileri günümüzde de hissedilen Yön-Devrim Hareketini dört temel soru (Yön-Devrim Hareketi nasıl ve hangi koşullarda doğdu; siyasî fikirleri nelerdi ve nasıl oluştu; siyasî fikirleri ile pratikleri arasında nasıl bir ilişki vardı; akım, siyasî fikirlerini ve pratiklerini hangi organlar aracılığıyla örgütledi?) etrafında inceleyen bu çalışması, 2001 yılında Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü tarafından kabul edilen yüksek lisans tezinin biraz değiştirilmiş, biraz kısaltılmış ve gerekli görülen bazı ekler yapılmış hâlidir.

Çalışmanın yapıldığı 1998'lerde, Yön-Devrim Hareketinin tezleri, Türkiye için önerdiği program ve bunu gerçekleştirmek için izlenmesi gereken strateji hakkındaki görüşleri yeniden tartışma gündemine gelmişti. Akım, farklı siyasî çevreler tarafından farklı amaçlarla yeniden hatırlandı ve hatırlatılmak istendi. Aradan geçen dört yıllık süre Yön-Devrim Hareketinin siyasal gündemdeki yerini daraltmadı; bilâkis daha da genişletti. Bugün, küreselleşmeye karşı "ulusal solcu" bir model öneren siyasal akımların tezlerinde ve benimsedikleri stratejide Yön-Devrim Hareketinin izleri kolayca sezilebilmektedir.

BİLİM Mİ, MİT Mİ? - EVRİMİN İKONLARIJonathan WellsGelenek YayıncılıkBu etkileyici kitapta, Berkeley'de öğrenim görmüş ve biyolojide doktora yapmış Jonathan Wells, kolej ve üniversite ders kitaplarından öğrenemeyeceğiniz bilimsel keşifleri göz önüne sermekle ve sadece camiadaki bazı biyologların bildiği kirli birçok sırrı da ifşa etmektedir.  
Arşivlik HayatlarTümü »

» Asaf Hâlet Çelebi 100 Yaşında / Ömer Faruk Şerifoğlu
» Arşivcilerin Babası: Muallim Cevdet / Zeynep Berktaş
Bize GelenlerTümü »

» Kahraman Üzerine Dersler / Oğuz Karakaş
» Görsel Şiirin İlk Kitabı: Dada Korkut
» Makyaj Hatası / Yavuz Altınışık
» Oluş ve Bozuluş / İbn Sina
» Hiç / Merih Günay
"Kitap"lı SohbetlerTümü »

» Bir Kütüphanenin Serencamı ve "Yazma"ların Açılan Bahtı...
» İsmail Kara: "Türkiye'de sosyal bilimciler ilkokul düzeyinde ilmihal bilgisine bile sahip değiller!" / Röportaj: Önder Deligöz
» İletişim Yayınları Editörü Ali Artun: "Sanat hayata tekrar kök salmalı" / Röp: Barış Yıldırım
» "Surre-i Humayun'la yaşanan güzelliği yeniden yaşamak mümkün" / Röportaj: Yüsra Mesude
» İsmail Bilgin: "Safiye Hüseyin'leri Yeterince Anlatamadık"

Yorum yazabilmeniz için üye olmanız gerekiyor. Üye olmak için tıklayın.

(Üye iseniz sayfanın en üstünde sağ tarafta yer alan kısımdan giriş yapmalısınız.)


Henüz yorum yapılmamış.

Üye Girişi
Kullanıcı adı
Şifre
Beni hatırla
Şifremi unuttum!
Ücretsiz Üye Olun!
Son 10 Yorum
toplantı (10.12.2013 - 17:25)
tek söğüt (26.02.2013 - 01:08)
yok var, var var (26.02.2013 - 01:06)
Hoş bir yazı (17.08.2012 - 00:19)
beklerken (27.05.2012 - 21:07)
bir yorum (21.12.2011 - 20:20)
bir yorum (21.12.2011 - 20:13)
işte tam da böyle (18.11.2011 - 20:37)
Gitmek (18.11.2011 - 19:53)
ELİF LAM RA (28.10.2011 - 00:02)
Yorum için üye olun!