« Anasayfa | Künye | Arşiv 13 Mart 2026, Cuma
Gündem: Kültür-
Sanat
Gündem: Hayat
40i Gündem Nöbetçi Köşe
40PENCERE
İki Nokta Üst Üste
Esma Ürkmez
Matbaadan Tanıtıma Koş!

Yeşilde Durmak
Hale Sert
Kanaviçe

Olay Yeri İnceleme
Zehir Hafiye Battal Küttab
Tezekten Terazi ya da Çok "hit" Alan Hep "tıklanan" Yazı Budur!

[ Haberler -> Kitap Haberleri ]

TÜYAP Kitap Fuarı Açılıyor

22.10.2004 - 06:16

Kitap Fuarı, 23 Ekim Cumartesi günü "Onur Yazarı" Gülten Akın ile eş zamanlı olarak "14. İstanbul Sanat Fuarı - ART-İST 2004"ün "Onur Sanatçısı" Fethi Kayaalp'in de katılımıyla açılacak. Ana teması "Kültür Sanat ve Edebiyatta Komşuluk" olan Fuar'a, 400 yayınevinin yanı sıra 17 ülkeden 30'a yakın konuk yazar katılacak. Konferans, söyleşi, ödül töreni ve açık oturum gibi 200 kültür ve edebiyat etkinliği gerçekleştirilecek Fuar'da, 750 yazar, sanatçı, bilimadamı, gazeteci ve politikacı konuşmacı olarak yer alacak.

Fuar süresince yüzlerce yazar imza günlerinde okurlarıyla biraraya gelirken, bu yıl ilk kez çocuklar için ayrı bir salon oluşturulacak. Burada, okuma ve tartışma saatleri ile çocuklar için etkinlikler gerçekleştirilecek.

Fuarda ayrıca Slovenya, Makedonya, Bulgaristan, İsveç Pen Yazarlar Derneği Başkanları ile Yunanistan, Ermenistan, Bulgaristan, Avusturya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Slovakya, Slovenya, Polonya, Gana, Mısır, Ürdün, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Fransa ve İspanya'dan yayınevleri ve yayıncılar birliği temsilcileri yer alacak. Fuar kapsamında "Orta Avrupa Edebiyat Günleri" adı altında Slovenya, Slovakya, Macaristan, Çek Cumhuriyeti, Avusturya ve Polonya'dan gelen yazar ve yayıncılar eserlerini kitapseverlerle paylaşacak.

Tarih Vakfı tarafından hazırlanan "Hikâyemi Dinler misin? Tanıklarla İnsan Hakları ve Sivil Toplum" sergisi ve Can Dündar'ın hazırladığı "Önce İnsan" belgeseli de, Fuar çerçevesinde kitapseverlerle buluşacak.

Fuar kapsamında ayrıca İsmail Şen'in yayına hazırladığı "Asi'den Gazi'ye Karikatürlerde Atatürk" adlı, kitapla aynı adı taşıyan, bir karikatür sergisi de açılacak.

Fuarda bu yıl da çeşitli ülkelerden yazarlar konuk olarak ağırlanacak. Kitapseverler fuar süresince Lübnan'dan Adonis, Fransa'dan Jacques Bertoin, ABD'den Richard Zimmler, Yunanistan'dan Nikos Temelis, Irak'tan Mehmet Azzan'ın da aralarında bulunduğu yazarlarla tanışma imkanı bulacak.

"23. İstanbul Kitap Fuarı"na bu yıl giriş ücreti 3 milyon lira olarak belirlenirken, öğrenci, öğretmen ve öğretim üyelerinden ücret alınmayacak.

Fuar süresince Atatürk Havalimanı, Esenler Otogarı, Taksim Atatürk Kültür Merkezi önü, Bakırköy Deniz Otobüsleri İskelesi, Marmara, İstanbul, Yıldız Teknik, Boğaziçi, İstanbul Teknik ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar üniversitelerinden ayrıca Büyükçekmece ve Beylikdüzü'nden fuar alanına ücretsiz ring seferler gerçekleştirilecek. Bu arada, Fuar boyunca Bostancı, Üsküdar, Kadıköy, Taksim, Mecidiyeköy, Beşiktaş, Bakırköy ve Beyazıt'tan da İETT otobüsleri fuar alanına biletle yolcu taşıyacak.

(TRTnet)



DİĞER HABERLER:
» Çağdaş Türkmen Öyküsü Hece Öykü'de
» Nuri Pakdil'i Anlamak İçin Anlattılar
» Güvenli İnternet Dönemi Başlıyor
» İnternette com, gov, org, net Tarih Oluyor!
» "Ölüm, Sanat ve Mekân II Sempozyumu"
» Oscar'ın Galibi 'Kral' Oldu
» Hece 'Argo'ya Devam Ediyor
» Kırgız Öyküsü Hece Öykü'de
» Global Marangozhane /
» Işık Kirliliği
TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. ile Türkiye Yayıncılar Birliği'nin düzenlediği "TÜYAP 23. İstanbul Kitap Fuarı", 23-31 Ekim tarihleri arasında TÜYAP Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek.  
Dergi SergeniTümü »

» Dergi Yazarının Tadı Başka
» Anlayış Dergisi Artık Tüm İçeriğiyle İnternette
» Karagöz 7 Çıktı
» Dergâh Dergisi Yine Dopdolu
» Türk Edebiyatından "Kaşgarlı Mahmud" Özel Sayısı
Arşivlik HayatlarTümü »

» Asaf Hâlet Çelebi 100 Yaşında / Ömer Faruk Şerifoğlu
» Arşivcilerin Babası: Muallim Cevdet / Zeynep Berktaş
Kitap MedyasıTümü »

» Edebiyatımızın Coğrafyasını Geliştiren Bir Yazar: Talip Apaydın / Seray Şahiner
» 'Yaratıcı Yazarlık' ve Buluşları / M. İlhan Atılgan
» Gazete-Dergi Okurluğu / Eser Karakaş
» Torpilli Kitap: Sokakta / Haydar Hepsev
» Bilge Karasu Okuma Kılavuzu / Gonca Özmen

Yorum yazabilmeniz için üye olmanız gerekiyor. Üye olmak için tıklayın.

(Üye iseniz sayfanın en üstünde sağ tarafta yer alan kısımdan giriş yapmalısınız.)


Henüz yorum yapılmamış.

Üye Girişi
Kullanıcı adı
Şifre
Beni hatırla
Şifremi unuttum!
Ücretsiz Üye Olun!
Son 10 Yorum
Dostluk Güneşi (29.10.2021 - 11:34)
toplantı (10.12.2013 - 17:25)
tek söğüt (26.02.2013 - 01:08)
yok var, var var (26.02.2013 - 01:06)
Hoş bir yazı (17.08.2012 - 00:19)
beklerken (27.05.2012 - 21:07)
bir yorum (21.12.2011 - 20:20)
bir yorum (21.12.2011 - 20:13)
işte tam da böyle (18.11.2011 - 20:37)
Gitmek (18.11.2011 - 19:53)
Yorum için üye olun!